Miniperunaletut, mäti, viiriäisen uppomunat

Perinteinen ruotsalainen kotiruoka uusissa luksusvaatteissa. Voit käyttää tässä yhtä hyvin lohen-, kirjolohen-, muikun- tai siianmätiä. Joka tapauksessa tuloksena on hieno alkuruoka.

Neljälle

  • 4 viiriäisenmunaa
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • 1 dl jääkuutioita

Perunaletut

  • 4 keskikokoista perunaa
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • 1 rkl voita paistamiseen
  • mustapippuria
  • gourmetsuolaa

Tarjoiluun

  • 60 g lohen-, kirjolohen-, muikun- tai siianmätiä
  • ½ dl ruohosipulisilppua
  • 4 rkl kermaviiliä

Valmistusohje

1. Uppomunat: Riko viiriäisenmunat varovasti laakeaan kulhoon, niin että ne pysyvät kokonaisina. Kaada päälle viinietikka. Anna olla 15 minuuttia. Lisää kulhoon jäät ja 1 dl kylmää vettä. Keitä noin 1 litra vettä matalassa kasarissa, vedä se liedeltä ja nosta etikkaiset munat veteen. Munat hyytyvät hiljalleen kuumassa vedessä, se vie 1-2 minuuttia. Nosta munat yksi kerrallaan varovasti jääveteen. Kun munat ovat kylmiä, nosta ne pyyheliinan päälle valumaan.

2. Perunaletut: Kuori perunat ja raasta ne karkeasti. Paista neljä lettua kullanruskeiksi öljyssä toiselta puolelta. Käännä letut ja lisää voi pannuun, paista myös toinen puoli kullanruskeaksi. Mausta letut suolalla ja pippurilla. Nostoa ne pannulta valumaan talouspaperin päälle.

3. Silppua ruohosipuli hienoksi. Tarjoile jokainen pieni perunalettu uppokeitetyn viiriäisenmunan ja mätinokareen, ruohosipulisilpun ja kermaviilin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!