Miniperunaletut, mäti, viiriäisen uppomunat
Perinteinen ruotsalainen kotiruoka uusissa luksusvaatteissa. Voit käyttää tässä yhtä hyvin lohen-, kirjolohen-, muikun- tai siianmätiä. Joka tapauksessa tuloksena on hieno alkuruoka.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 4 viiriäisenmunaa
- ½ dl valkoviinietikkaa
- 1 dl jääkuutioita
Perunaletut
- 4 keskikokoista perunaa
- 2 rkl öljyä paistamiseen
- 1 rkl voita paistamiseen
- mustapippuria
- gourmetsuolaa
Tarjoiluun
- 60 g lohen-, kirjolohen-, muikun- tai siianmätiä
- ½ dl ruohosipulisilppua
- 4 rkl kermaviiliä
Valmistusohje
1. Uppomunat: Riko viiriäisenmunat varovasti laakeaan kulhoon, niin että ne pysyvät kokonaisina. Kaada päälle viinietikka. Anna olla 15 minuuttia. Lisää kulhoon jäät ja 1 dl kylmää vettä. Keitä noin 1 litra vettä matalassa kasarissa, vedä se liedeltä ja nosta etikkaiset munat veteen. Munat hyytyvät hiljalleen kuumassa vedessä, se vie 1-2 minuuttia. Nosta munat yksi kerrallaan varovasti jääveteen. Kun munat ovat kylmiä, nosta ne pyyheliinan päälle valumaan.
2. Perunaletut: Kuori perunat ja raasta ne karkeasti. Paista neljä lettua kullanruskeiksi öljyssä toiselta puolelta. Käännä letut ja lisää voi pannuun, paista myös toinen puoli kullanruskeaksi. Mausta letut suolalla ja pippurilla. Nostoa ne pannulta valumaan talouspaperin päälle.
3. Silppua ruohosipuli hienoksi. Tarjoile jokainen pieni perunalettu uppokeitetyn viiriäisenmunan ja mätinokareen, ruohosipulisilpun ja kermaviilin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka