1. Uppomunat: Riko viiriäisenmunat varovasti laakeaan kulhoon, niin että ne pysyvät kokonaisina. Kaada päälle viinietikka. Anna olla 15 minuuttia. Lisää kulhoon jäät ja 1 dl kylmää vettä. Keitä noin 1 litra vettä matalassa kasarissa, vedä se liedeltä ja nosta etikkaiset munat veteen. Munat hyytyvät hiljalleen kuumassa vedessä, se vie 1-2 minuuttia. Nosta munat yksi kerrallaan varovasti jääveteen. Kun munat ovat kylmiä, nosta ne pyyheliinan päälle valumaan.
2. Perunaletut: Kuori perunat ja raasta ne karkeasti. Paista neljä lettua kullanruskeiksi öljyssä toiselta puolelta. Käännä letut ja lisää voi pannuun, paista myös toinen puoli kullanruskeaksi. Mausta letut suolalla ja pippurilla. Nostoa ne pannulta valumaan talouspaperin päälle.
3. Silppua ruohosipuli hienoksi. Tarjoile jokainen pieni perunalettu uppokeitetyn viiriäisenmunan ja mätinokareen, ruohosipulisilpun ja kermaviilin kanssa.