T-luupihvit, kantarelleja ja bearnaise
Bearnaise-kastiketta ei ole lainkaan vaikeaa tehdä ja onhan se parempaa kuin valmiit. Voit tarjoilla pihvien seurana uuniperunoita tai lohkoperunoita ja raikasta salaattia.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 4 T-luupihviä
- tuoreita kantarelleja
- 1 iso persiljanippu
- rypsiöljyä
- suolaa ja pippuria
Kastike
- 4 munankeltuaista
- 1 rkl vettä
- 250 g voisulaa
- 1 rkl rakuunaviinietikkaa
- kajennepippuria
- tuoretta rakuunaa
Valmistusohje
1. Persiljan pitää olla aivan kuivaa ennen kuin friteeraat sen. Kuumenna öljyä paksuhko kerros paistinpannussa. Leikkaa persiljoista varret ja friteeraa lehtikimppuja nopeasti. Valuta talouspaperilla.
2. Laita sienet kuivaan pannuun ja keitä pois neste sienistä. Lisää voi ja paista rapeiksi.
3. Vatkaa munankeltuaisia ja vettä kasarissa miedolla lämmöllä, kunnes seos paksuuntuu. Ota kasari liedeltä ja lisää voisulaa vähän kerrallaan keltuaisseokseen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Munaseoksen ja voisulan pitää olla samanlämpöisiä. Mausta viinietikalla, kajennella ja rakuunalla. Kastiketta ei voi lämmittää, mutta voit pitää sen lämpimänä vesihauteessa kraananlämpimässä vedessä.
4. Mausta pihvit ja paista 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta. Pane tarjolle sienten ja kastikkeen kanssa. Sirottele pinnalle persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka