Kanapyttipannu keltuaisen kera

Broilerista ja juureskuutioista tulee herkullista pyttipannua. Erityisesti sitä kannattaa tehdä, jos sinulta on jäänyt kananlihaa edelliseltä aterialta. Ellei jääkaapista löydy tähdelihaa, voit käyttää valmiiksi grillattua broileria. Raaka munankeltuainen kruunaa annokset.

Ainekset

  • Neljälle

Raaka-aineet

  • 400 g keitettyä tai paistettua broileria
  • 4 perunaa
  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • 1 pieni pala juuriselleriä
  • 1 kesäkurpitsa
  • 4 rkl rypsiöljyä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 tl kuivattua rakuunaa

Tarjoiluun

  • 4 isoa savoijinkaalin lehteä
  • 4 munaa

Valmistusohje

1. Kuutioi juurekset, kesäkurpitsa ja broilerinliha tasakokoisiksi, pieniksi paloiksi. Paista porkkana-, peruna-, palsternakka- ja sellerikuutiota öljyssä lähes kypsiksi. Lisää kesäkurpitsakuutiot. Lihakuutiot lisätään aivan lopussa ja vain kuumennetaan. Mausta suolalla, pippurilla ja rakuunalla.

2. Keitä vettä isossa kattilassa. Kasta savoijinkaalilehtiä yksi kerrallaan kiehuvassa vedessä ja huuhtaise ne sen jälkeen jääkylmällä vedellä. Taputtele lehdet kuiviksi ja aseta ne neljälle lämpimälle lautaselle. Jaa pyttipannu lehdille.

3. Riko munat ja ota keltuaiset talteen. Helpoimmin se käy, kun annat valkuaisen juosta sormiesi välistä allaolevaan kulhoon (käytä valkuaiset myöhemmin vaikka jälkiruokiin), jolloin kämmenellesi jää puhdas keltuainen. Ota talteen hienoimmat kuorenpuolikkaat ja laita keltuaiset niihin. Pane keltuaiset kuorissaan annosten päälle ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!