Pizza joulukinkusta
Mehukkaan suolainen joulukinkku on kuin tehty pizzatäytteeksi. Valitse pizzatäytteen lihat huolellisesti niin, ettei joukossa ole kuorrutusta - sinapilta maistuva pizza ei ole välttämättä kovin kiehtova makuelämys.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 20 g hiivaa
- 1½ dl haaleaa vettä
- 3/4 tl suolaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 200-300 g kinkkua
- 4 dl juustoraastetta
- 4 dl paseerattuja tomaatteja
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippurirouhetta
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
Valmistusohje
1. Liota hiiva vesitilkkaan. Kaada joukkoon loput vedestä, lisää jauhot ja suola ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan nousta 40 minuuttia tai niin kauan, että tilavuus on kaksinkertaistunut.
2. Leikkaa joulukinkku ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta paseeratut tomaatit, tomaattipyree, suola, pippuri ja hunaja kattilassa miedolla lämmöllä. Vaivaa pizzataikina ja jaa se neljään osaan. Nostata vielä 10 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Kauli pizzapohjat leivinpaperille. Levitä tomaattikastike pizzapohjille, ripottele tomaattikastikkeen päälle juustoraaste ja päällimmäiseksi kinkkusuikaleet. Lämmitä uunipeltiä muutaman minuutin ajan kuumassa uunissa ja vedä leivinpaperi pizzoineen pellille. Paista 5-7 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku