Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Minttupäärynät ja vadelmakastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos päärynät ovat pieniä, tarvitset annokseen kolme puolikasta. Isoja riittää 1-2. Halutessasi voit käyttää myös säilykepäärynöitä.

4 annosta

  • 6 pientä päärynää
  • 6 ohutta minttusuklaapalaa (esimerkiksi After Eight)
  • 50 g mantelimassaa

Sokeriliemi

  • 3 dl sokeria
  • 5 dl vettä

Vadelmakastike

  • 1 litra vadelmia
  • ½ dl tomusokeria
  • 1 rkl sitruunamehua

Päälle

  • 4 ananaskirsikkaa

Valmistusohje

1. Vadelmakastike: Soseuta vadelmat, sokeri ja sitruunamehu tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Siivilöi pois siemenet.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori ja halkaise päärynät pitkittäin. Kaiverra pois siemenkota. Keitä vedestä ja sokerista liemi. Anna kiehua noin viisi minuuttia, eli kunnes sokeri on sulanut. Keitä päärynät pehmeiksi sokeriliemessä.

3. Valuta päärynät lävikössä. Pane ne uuninkestävään vuokaan. Raasta mantelimassa karkeaksi raasteeksi. Täytä päärynänpuolikkaat massalla ja asettele päälle minttusuklaapalat. Paista uunissa 7-10 minuuttia tai kunnes suklaa on sulanut.

Tuoreimmat aiheesta

Päärynät