Manteliset minttupäärynät vadelmakastikkeella
Tähän jälkiruokaan voit hyvin käyttää purkkipäärynöitä, silloin se valmistuu sekä helposti että nopeasti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 8-12 päärynänpuolikasta
- 6 ohutta palaa minttusuklaata
- 50 g mantelimassaa
Vadelmakastike
- 1 l vadelmia
- ½ dl tomusokeria
- 1 rkl puristettua sitruunamehua
Valmistusohje
1. Vadelmakastike: Sekoita vadelmat, sokeri ja sitruunamehu pyreeksi monitoimikoneessa sauvasekoittimella. Siivilöi pois siemenet.
2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Valuta päärynänpuolikkaat ja laita ne uuninkestävään vuokaan. Raasta mantelimassa karkeasti, täytä päärynänpuolikkaiden keskustat mantelimassalla ja peitä minttusuklaalla.
3. Laita uuniin 7-10 minuutiksi tai kunnes suklaa on sulanut. Tarjoile vadelmakastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa