Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Manteliset minttupäärynät vadelmakastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tähän jälkiruokaan voit hyvin käyttää purkkipäärynöitä, silloin se valmistuu sekä helposti että nopeasti.

Neljälle

  • 8-12 päärynänpuolikasta
  • 6 ohutta palaa minttusuklaata
  • 50 g mantelimassaa

Vadelmakastike

  • 1 l vadelmia
  • ½ dl tomusokeria
  • 1 rkl puristettua sitruunamehua

Valmistusohje

1. Vadelmakastike: Sekoita vadelmat, sokeri ja sitruunamehu pyreeksi monitoimikoneessa sauvasekoittimella. Siivilöi pois siemenet.

2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Valuta päärynänpuolikkaat ja laita ne uuninkestävään vuokaan. Raasta mantelimassa karkeasti, täytä päärynänpuolikkaiden keskustat mantelimassalla ja peitä minttusuklaalla.

3. Laita uuniin 7-10 minuutiksi tai kunnes suklaa on sulanut. Tarjoile vadelmakastikkeen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Päärynät