Kevyt hedelmätorttu

Herkullisen tortun saa aikaan ilman voita ja kermaakin. Tee siis kaunis hedelmätorttu. Tämä käy myös niille, joille maitotuotteet eivät sovi. Tortusta tulee kaunein matalassa ryppyreunaisessa vuoassa.

8-10 palaa

  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl vehnäjauhoa
  • ½ dl perunajauhoa
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 3 tippaa karvasmanteliesanssia
  • 3 liivatelehteä
  • 3 dl hedelmien lientä + ananasmehua
  • 1 pieni purkki ananasta (220 g)
  • 1 purkki mandaariinilohkoja (312 g)
  • 10 tummaa viinirypälettä

Valmistusohje

1. Torttupohja: Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele ja leivitä torttuvuoka. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi ja kuohkeaksi ja tipauta joukkoon karvasmanteliesanssi. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauho sekä leivinjauhe ja kääntele munaseokseen. Levitä taikina vuokaan.

2. Paista uunin alatasolla 10 minuuttia. Torttupohjan täytyy irrota reunoista. Ota uunista ja anna jäähtyä hieman. Kumoa pohja ja jäähdytä kokonaan.

3. Pane liivatelehdet likoon veteen 5 minuutiksi. Valuta säilykehedelmien liemet kulhoon ja lisää mehua, niin että nestettä on 3 dl. Kiehauta mehu. Purista liivatteet kuiviksi ja liuota ne kuumaan liemeen. Jäähdytä ja pane viileään, kunnes liemi alkaa hyytyä.

4. Puolita rypäleet ja poista siemenet. Asettele torttupohjalle kauniiseen kuvioon ananasrenkaat, mandariiniviipaleet ja rypäleenpuolikkaat. Kaada päälle paksuuntunut hyytelö. Anna hyytyä kokonaan ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.