Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kevyt hedelmätorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Herkullisen tortun saa aikaan ilman voita ja kermaakin. Tee siis kaunis hedelmätorttu. Tämä käy myös niille, joille maitotuotteet eivät sovi. Tortusta tulee kaunein matalassa ryppyreunaisessa vuoassa.

8-10 palaa

  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl vehnäjauhoa
  • ½ dl perunajauhoa
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 3 tippaa karvasmanteliesanssia
  • 3 liivatelehteä
  • 3 dl hedelmien lientä + ananasmehua
  • 1 pieni purkki ananasta (220 g)
  • 1 purkki mandaariinilohkoja (312 g)
  • 10 tummaa viinirypälettä

Valmistusohje

1. Torttupohja: Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele ja leivitä torttuvuoka. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi ja kuohkeaksi ja tipauta joukkoon karvasmanteliesanssi. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauho sekä leivinjauhe ja kääntele munaseokseen. Levitä taikina vuokaan.

2. Paista uunin alatasolla 10 minuuttia. Torttupohjan täytyy irrota reunoista. Ota uunista ja anna jäähtyä hieman. Kumoa pohja ja jäähdytä kokonaan.

3. Pane liivatelehdet likoon veteen 5 minuutiksi. Valuta säilykehedelmien liemet kulhoon ja lisää mehua, niin että nestettä on 3 dl. Kiehauta mehu. Purista liivatteet kuiviksi ja liuota ne kuumaan liemeen. Jäähdytä ja pane viileään, kunnes liemi alkaa hyytyä.

4. Puolita rypäleet ja poista siemenet. Asettele torttupohjalle kauniiseen kuvioon ananasrenkaat, mandariiniviipaleet ja rypäleenpuolikkaat. Kaada päälle paksuuntunut hyytelö. Anna hyytyä kokonaan ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Torttu