1.Pese appelsiinit, kuori ohuelti perunankuorimaveitsellä aivan uloin, keltainen kuori ja purista hedelmistä mehu. Sekoita kuoret, lähes kaikki appelsiinimehu, vesi ja 1 rkl tomusokeria ja kuumenna kiehuvaksi. Suurusta keitos veteen sekoitetulla perunajauholla.
2. Erota munankeltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja 1 rkl tomusokeria kuohkeaksi seokseksi. Kaada se nauhana kiehuvaan appelsiinikeitokseen ja vatkaa koko ajan. Lisää loppu appelsiinimehu ja hieman tomusokeria, jos on tarpeen. Jäähdytä keitto.
3. Kaada kylmää keittoa jäähdytetyille lautasille. Raaputa passionhedelmien sisustat ja jaa se lautasille. Lisää annoksiin haluamiasi sesongin hedelmiä ja marjoja ja koristele tuoreilla sitruunamelissan lehdillä.