Appelsiinikeitto hedelmien ja marjojen kera
Kokeile jälkiruokakeiton tekemistä appelsiineista. Se on kaunista ja hyvää, eikä erityisen vaikeaa. Tarjoile keitto kylmänä sesongin marjojen ja hedelmien kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 appelsiinia
- 1 veriappelsiini
- 2 rkl tomusokeria
- 7 dl vettä
- 1 rkl perunajauhoa + 1 rkl vettä
- 5 munankeltuaista
Hedelmiä ja marjoja
- 12 vadelmaa
- 12 karhunvatukkaa
- 4 ananaskirsikkaa
- 6 mansikkaa
- 12 melonikuulaa
- 4 passionhedelmää
Koristeluun
- sitruunamelissaa
Valmistusohje
1.Pese appelsiinit, kuori ohuelti perunankuorimaveitsellä aivan uloin, keltainen kuori ja purista hedelmistä mehu. Sekoita kuoret, lähes kaikki appelsiinimehu, vesi ja 1 rkl tomusokeria ja kuumenna kiehuvaksi. Suurusta keitos veteen sekoitetulla perunajauholla.
2. Erota munankeltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja 1 rkl tomusokeria kuohkeaksi seokseksi. Kaada se nauhana kiehuvaan appelsiinikeitokseen ja vatkaa koko ajan. Lisää loppu appelsiinimehu ja hieman tomusokeria, jos on tarpeen. Jäähdytä keitto.
3. Kaada kylmää keittoa jäähdytetyille lautasille. Raaputa passionhedelmien sisustat ja jaa se lautasille. Lisää annoksiin haluamiasi sesongin hedelmiä ja marjoja ja koristele tuoreilla sitruunamelissan lehdillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa