Uunihedelmät
Uunihedelmät sopivat mainiosti kesäiseksi jälkiruoaksi. Ne voit valmistaa myös kesällä grillivuoassa kuumassa grillissä.
4-5 annosta
- 2 isoa omenaa
- 2 isoa päärynää
- 235/410 g säilykepersikoita
- 1 tuore ananas
- 1-2 banaania
- 1 dl kookospalmusokeria
- ripaus kanelia
Pinnalle
- 1 dl vispikermaa
- 2 rkl kookospalmusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Kuori ja paloittele omenat ja päärynät.
Valuta ja paloittele säilykepersikat.
Kuori ananas ja poista kova keskusta. Leikkaa sopiviksi suupaloiksi.
Kuori ja paloittele banaanit.
Sekoita hedelmäpalat reunallisessa uunivuossa yhdessä kookospalmusokerin ja kanelin kanssa.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 20-30 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes hedelmät pehmenevät.
Vaahdota seuraksi kermavaahtoa. Mausta kookospalmusokerilla ja vaniljasokerilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa