Mainos

Mokkaneliöt

Mokkaruutu, mokkapala tai mokkaneliö, makealla suosikilla on monta nimeä! Jotkut haluavat ehdottomasti vaalean pohjan, toiset taas lisäävät taikinaan kaakao- ja kahvijauhetta, jolloin pohjasta tulee tummempi. Myös kuorrutteen voi maustaa oman maun mukaan joko kahvilla tai suklaalla.

Uunipellillinen, noin 30 neliötä

  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 4 ½ dl erikoisvehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 ½ dl maitoa
  • 1 ½ dl voi- tai margariinisulaa

Päälle

  • ½ dl kuumaa, vahvaa kahvia (tai 1 rkl pikakahvijauhetta + vettä)
  • ½ dl kuumaa voisulaa
  • 4 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Tai täyte ilman kaakaota

  • 1 dl kuumaa, vahvaa kahvia (tai 1 rkl pikakahvijauhetta + vettä)
  • 1/2 dl kuumaa voisulaa
  • 6-7 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Pinnalle

  • kookoshiutaleita tai mantelilastuja

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja sekoita jauhoseos vuorotellen maidon ja sulan, jäähtyneen rasvan kanssa taikinaan.

Kaada taikina reunalliselle uunipellille voidellun leivinpaperin päälle, levitä tasaiseksi. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.

Valitse täyte, kaakaolla saat tummemman ja suklaisemman. Sekoita päällyksen aineet tasaiseksi seokseksi ja levitä lämpimälle torttupohjalle kuorrutteeksi, ripottele pinnalle heti kookoshiutaleita tai mantelilastuja.

Leikkaa jäähtyneenä n. 6 x 6 cm neliöiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta se välillä kuumassa vedessä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!