Satokausikalenterin veriappelsiinimokkapalat
Nämä mokkapalat saavat näyttävän ulkoasun ja herkullisen maun veriappelsiineista! Kokeile Satokausikalenterin mahtavaa reseptiä.
Ainekset
- 5-6 veriappelsiinia
- 4 rkl veriappelsiinin mehua
- 1 dl + 3 dl sokeria
- ½ dl fariinisokeria
- 4 kananmunaa
- 4,5 dl oliiviöljyä
- 4 dl pizzajauhoja
- 1,5 dl kookoshiutaleita
- 3 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 1,5 dl tummaa kaakaojauhetta
- 4 rkl sitruslikööriä (esim. Grand Marnier, voi korvata myös veriappelsiinin mehulla)
- 2 rkl veriappelsiinin raastettua kuorta
- 2 tl vaniljatahnaa
- 150 g maitosuklaahippuja
- oliiviöljyä vuoan voiteluun
Valmistusohje
Tarvitset: Noin 35 cm x 25 cm kokoinen, korkeareunainen vuoka
Laita uuni lämpiämään 200-asteeseen.
Leikkaa leivinpaperista yhtenäinen pala, joka peittää vuoan pohjan ja pitkät reunat. Voitele vuoan pohja ja pitkät reunat pienellä määrällä oliiviöljyä, jotta leivinpaperi pysyy hyvin paikallaan. Aseta leivinpaperi voideltuun vuokaan ja voitele tämän jälkeen leivinpaperilla vuorattu pohja ja vuoan kaikki reunat runsaalla määrällä oliiviöljyä.
Leikkaa veriappelsiineista kantapalat ja purista niistä mehu. Leikkaa jäljelle jääneet keskiosat ohuiksi, muutaman millin paksuisiksi, pyöreiksi viipaleiksi.
Sekoita 1 dl sokeria ja 4 rkl appelsiinimehua pienessä kulhossa ja levitä se leivinpaperilla vuoratun ja oliiviöljyllä voidellun vuoan pohjalle. Asettele sen jälkeen vuoan pohjalle ohuita veriappelsiiniviipaleita hieman lomittain.
Riko huoneenlämpöiset kananmunat kulhoon ja lisää kulhoon 3 dl sokeria ja fariinisokeri. Vaahdota kananmunat ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää oliiviöljy ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
Sekoita kuivat aineet, eli pizzajauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe, kulhossa. Siivilöi seos. Lisää kookosjauhe siivilöityjen jauhojen joukkoon.
Sekoita kosteat aineet, eli sitruslikööri, vaniljatahna ja raastettu kuori, pienessä kulhossa.
Lisää kuivat ja kosteat aineet taikinaan vuorotellen, varovasti sekoittaen. Aloita ja lopeta kuivilla aineilla ja lisää kosteat aineet kahdessa osassa. Lisää hieman kuivia aineita kosteiden aineiden lisäysten välillä. Sekoita viimeiseksi joukkoon maitosuklaahiput.
Kaada taikina vuokaan lomittain aseteltujen sitrusviipaleiden päälle, tasoita pinta ja laita vuoka uuniin. Laske uunin lämpötila 180-asteeseen. Paista kypsäksi, noin 30-40 minuuttia.
Anna kypsän leivoksen jäähtyä 15 minuuttia, ennen kun kumoat sen ritilän päälle jäähtymään. Varo kumotessa, sillä vuoasta saattaa valua nestettä leivosta kumotessa.
Voit syödä mokkapalat saman tien, mutta mehukkaimmillaan ne ovat seuraavana päivänä. Voit säilyttää mokkapalat kelmuun käärittynä huoneenlämmössä.
Resepti ja kuva: Satokausikalenteri
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka