Mokkaleivokset
Suklaa ja kahvi ovat makuja, jotka käyvät hyvin yhteen. Nämä herkulliset pienet leivokset sopivat niin päivällisen päätteeksi kuin kahvin tai teen kanssa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Kahdelletoista
- 100 g voita
- 2 kananmunaa
- 3 dl kidesokeria
- 1 ½ rkl pikakahvijauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
Kuorrutus
- 2 dl tomusokeria
- 1 rkl kahvijauhetta
- 1-2 tl vettä
Muuta
- 12 muffinivuokaa
- strösseliä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi ja sekoita siihen munat, sokeri, kahvijauhe ja vaniljasokeri. Lisää 2 dl vehnäjauhoja ja sekoita.
2. Ota n. 1 desilitra taikinaa sivuun ja sekoita siihen kaakaojauhe. Jaa kaakaotaikina vuokiin, kaada mokkataikina niiden päälle. Paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Sekoita tomusokeri, kahvijauhe ja vesi kuorrutukseksi. Lusikoi kuorrutusta leivoksille, ripottele päälle strösseliä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"