Joulumokkapalat valmistuvat näin:
Esivalmistelut:
- Vuoraa 30 x 20 cm kokoinen (puolikas pellillinen) suorakaiteen mallinen vuoka leivinpaperilla. Voit sipaista hieman öljyä paperin alle, että se pysyy hyvin paikoillaan.
Pohja:
- Vaahdota sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella.
- Sulata voi ja keitä vahvaa kahvia.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Murskaa piparkakut ja lisää ne kuivien aineiden joukkoon.
- Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen kahvia, voita ja jauhoja. Sekoita nuolijalla varovasti.
- Kun taikina on kunnolla sekoittunut, kaada se vuokaan ja levitä nuolijalla tasaiseksi.
- Paista pohjaa 165 asteisessa uunissa kiertoilmalla n. 12 minuuttia. Kokeile puutikulla, että pohja on varmasti kypsä.
- Kippaa kypsä pohja jäähtymään toiselle leivinpaperille.
Kuorrute:
- Mittaa kulhoon kuuma kahvi.
- Pilko voi pieniksi ja lisää kahvin sekaan. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää joukkoon vielä kuorrute ja sekoita vispilällä tasaiseksi.
- Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle palettiveistä apuna käyttäen.
- Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa n. 10 minuuttia ennen koristelua.
Koristelu:
- Pursota viivat kuorrutteen päälle sokerikuorrutteella.
- Asettele päälle piparkakkuja ja Silver koristerakeita.
Vinkki: Mikäli haluat enemmän mokkapaloja, voit tuplata ainekset ja tehdä sen uunipellille.