Julkaistu
Joulumokkapalat ovat ihanan meheviä ja maistuvat piparille! Koko Suomi leipoo -voittaja Amanda Alilonttisen ohjeella valmistuvat täydelliset piparimokkapalat.
Pohja
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 100 g voita
- 2,75 dl vehnäjauhoja
- 100 g piparkakkuja
- 0,25 dl kaakaojauhetta
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1,5 dl kahvia
Kuorrute
- 0,5 dl kahvia
- 50 g voita
- 1 ps Icing & Frosting Chocolate -kuorrutetta (Dr. Oetker)
Koristelu
- Valkoista sokerikuorrutetta
- Hopeisia koristerakeita
- Piparkakkuja
Valmistusohje
Joulumokkapalat valmistuvat näin:
Esivalmistelut:
- Vuoraa 30 x 20 cm kokoinen (puolikas pellillinen) suorakaiteen mallinen vuoka leivinpaperilla. Voit sipaista hieman öljyä paperin alle, että se pysyy hyvin paikoillaan.
Pohja:
- Vaahdota sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneella.
- Sulata voi ja keitä vahvaa kahvia.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Murskaa piparkakut ja lisää ne kuivien aineiden joukkoon.
- Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen kahvia, voita ja jauhoja. Sekoita nuolijalla varovasti.
- Kun taikina on kunnolla sekoittunut, kaada se vuokaan ja levitä nuolijalla tasaiseksi.
- Paista pohjaa 165 asteisessa uunissa kiertoilmalla n. 12 minuuttia. Kokeile puutikulla, että pohja on varmasti kypsä.
- Kippaa kypsä pohja jäähtymään toiselle leivinpaperille.
Kuorrute:
- Mittaa kulhoon kuuma kahvi.
- Pilko voi pieniksi ja lisää kahvin sekaan. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää joukkoon vielä kuorrute ja sekoita vispilällä tasaiseksi.
- Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle palettiveistä apuna käyttäen.
- Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa n. 10 minuuttia ennen koristelua.
Koristelu:
- Pursota viivat kuorrutteen päälle sokerikuorrutteella.
- Asettele päälle piparkakkuja ja Silver koristerakeita.
Vinkki: Mikäli haluat enemmän mokkapaloja, voit tuplata ainekset ja tehdä sen uunipellille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku