Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pienet kasvis-juustopiiraset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Helpot ja maukkaa kasvis-juustopiiraset syntyvät käden käänteessä valmiista Myllyn Paras -piirakkataikinasta.

Ainekset

  • 10 kpl

Pohjat

  • 1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)

Täyte

  • 200 g aurinkokuivattua tomaattia suikaleina
  • 200 g pakastemaissia
  • 200 g sipulia hienonnettuna
  • 200 g kevyt tuorejuustoa (laktoositonkin käy)
  • 2 munaa
  • ½ tl chilipippuria
  • 2 tl rakuunaa
  • (½ dl pinjansiemeniä)

Valmistusohje

Herkullisten pikkupiiraiden täytteessä on käytetty aineita, joita voit pitää aina valmiina kaapissa. Piiraan voit siis pyöräyttää vaikka silloin, kun et ehdi kauppaan ennen yllätysvieraiden saapumista.

Jaa hieman sulanut Pyöreä Piirakkataikina 10 sektoriin, niin saat annospiiraisiin pohjapaloja.Voit myös painella Pyöreän Piirakkataikinan yhdeksi isoksi piiraaksi n. 25- 30 cm halkaisijaltaan olevaan pyöreään piirakkavuokaan

Sulata taikina. Jaa taikina 10 osaan (tai jätä jakamatta, jos teet yhden ison piirakan). Vuoraa kullakin taikinapalalla aina yksi pieni piirasvuoka (esim. alumiininen, kertakäyttö tai silikoninen vuoka). Sekoita täytteen ainekset ja jaa seos taikinalla vuorattuihin vuokiin. Paista pienet piirakat kauniin värisiksi 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15–25 minuuttia tai isoa piirakkaa n. 30-40 min. Paistoaikaan vaikuttaa piiraiden koko.

Vinkki: Kokeile tuorejuuston tilalle kevyttä feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Juustopiirakka