Pienet kasvis-juustopiiraset
Helpot ja maukkaa kasvis-juustopiiraset syntyvät käden käänteessä valmiista Myllyn Paras -piirakkataikinasta.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 10 kpl
Pohjat
- 1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
Täyte
- 200 g aurinkokuivattua tomaattia suikaleina
- 200 g pakastemaissia
- 200 g sipulia hienonnettuna
- 200 g kevyt tuorejuustoa (laktoositonkin käy)
- 2 munaa
- ½ tl chilipippuria
- 2 tl rakuunaa
- (½ dl pinjansiemeniä)
Valmistusohje
Herkullisten pikkupiiraiden täytteessä on käytetty aineita, joita voit pitää aina valmiina kaapissa. Piiraan voit siis pyöräyttää vaikka silloin, kun et ehdi kauppaan ennen yllätysvieraiden saapumista.
Jaa hieman sulanut Pyöreä Piirakkataikina 10 sektoriin, niin saat annospiiraisiin pohjapaloja.Voit myös painella Pyöreän Piirakkataikinan yhdeksi isoksi piiraaksi n. 25- 30 cm halkaisijaltaan olevaan pyöreään piirakkavuokaan
Sulata taikina. Jaa taikina 10 osaan (tai jätä jakamatta, jos teet yhden ison piirakan). Vuoraa kullakin taikinapalalla aina yksi pieni piirasvuoka (esim. alumiininen, kertakäyttö tai silikoninen vuoka). Sekoita täytteen ainekset ja jaa seos taikinalla vuorattuihin vuokiin. Paista pienet piirakat kauniin värisiksi 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15–25 minuuttia tai isoa piirakkaa n. 30-40 min. Paistoaikaan vaikuttaa piiraiden koko.
Vinkki: Kokeile tuorejuuston tilalle kevyttä feta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"