Mustikkahyve
Rukiin ja mustikan maku sopivat hienosti yhteen ja suomalaiseen makuun. Mustikan syöminen saattaa estää tai parantaa silmäsairauksia! Tämä resepti tunnetaan myös nimellä mustikkakukko.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 175 g voita
- 1 dl sokeria
- 4 dl Myllyn Paras Ruisjauhoja
- ½ tl soodaa
Täytteeksi
- noin 6 dl mustikoita (tai 2 pss pakastemustikoita)
- ½ dl sokeria
- noin 1 rkl Myllyn Paras Vaalea Kastikesuurustetta
Valmistusohje
VINKKI: pieni määrä kastikesuurustetta (Myllyn Paras VAALEA suuruste on mauton) saostaa mustikoista irtoavaa nestettä. Laita suurustetta mustikoiden vetisyyden mukaan, varsinkin pakastemustikoille talvella.
Sulata voi, lisää sokeri ja ruisjauho-soodaseos ja sekoita taikinaksi. Levitä vähän yli puolet taikinasta keskikokoisen uunivuoan pohjalle, kaada mustikat siihen ja ripottele niille sokeri ja suuruste.
Kaaviloi lopputaikina paistoksen kanneksi erillisen leivinpaperin päällä ja kumoa se paistoksen päälle.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30-40 minuuttia riippuen vuoan laakeudesta.
Herkullista vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Anun lohipiirakka
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Mokkapalamutakakku