Mainos

Mustikkahyve

Rukiin ja mustikan maku sopivat hienosti yhteen ja suomalaiseen makuun. Mustikan syöminen saattaa estää tai parantaa silmäsairauksia! Tämä resepti tunnetaan myös nimellä mustikkakukko.

Ainekset

  • 175 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 4 dl Myllyn Paras Ruisjauhoja
  • ½ tl soodaa

Täytteeksi

  • noin 6 dl mustikoita (tai 2 pss pakastemustikoita)
  • ½ dl sokeria
  • noin 1 rkl Myllyn Paras Vaalea Kastikesuurustetta

Valmistusohje

VINKKI: pieni määrä kastikesuurustetta (Myllyn Paras VAALEA suuruste on mauton) saostaa mustikoista irtoavaa nestettä. Laita suurustetta mustikoiden vetisyyden mukaan, varsinkin pakastemustikoille talvella.

Sulata voi, lisää sokeri ja ruisjauho-soodaseos ja sekoita taikinaksi. Levitä vähän yli puolet taikinasta keskikokoisen uunivuoan pohjalle, kaada mustikat siihen ja ripottele niille sokeri ja suuruste.

Kaaviloi lopputaikina paistoksen kanneksi erillisen leivinpaperin päällä ja kumoa se paistoksen päälle.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30-40 minuuttia riippuen vuoan laakeudesta.

Herkullista vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!