Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mustikkapiirakka kookoshiutaleilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Piiras maistuu parhaimmalta vastapaistettuna. Jos haluat valmistella etukäteen, tee taikina valmiiksi ja kauli tai painele se piirasvuokaan, jonka laitat kylmään.

6-8 hengelle

  • 125 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 2 rkl kylmää vettä
  • 50 g mantelimassaa
  • 3-4 dl mustikoita
  • 3 rkl kookoshiutaleita

Valmistusohje

1. Nypi voi ja jauhot muruiksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kääräise taikina kelmuun ja pane jääkaappiin tunniksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja.

3. Sirottele karkeasti raastettu mantelimassa piiraspohjalle, levitä marjat päälle ja sirota pinnalle kookoshiutaleet. Paista uunin keskitasolla 25 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Mustikkapiirakka