Mustikkapiirakka kookoshiutaleilla

Piiras maistuu parhaimmalta vastapaistettuna. Jos haluat valmistella etukäteen, tee taikina valmiiksi ja kauli tai painele se piirasvuokaan, jonka laitat kylmään.

6-8 hengelle

  • 125 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 2 rkl kylmää vettä
  • 50 g mantelimassaa
  • 3-4 dl mustikoita
  • 3 rkl kookoshiutaleita

Valmistusohje

1. Nypi voi ja jauhot muruiksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kääräise taikina kelmuun ja pane jääkaappiin tunniksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja.

3. Sirottele karkeasti raastettu mantelimassa piiraspohjalle, levitä marjat päälle ja sirota pinnalle kookoshiutaleet. Paista uunin keskitasolla 25 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.