Prässätyt perunat monelle
Koska prässätyissä perunoissa on paljon ilmaa, annos näyttää isommalta kuin tavallista, mutta se painaa yhtä paljon kuin tavallinen, keitetty peruna.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Kahdeksalle
- 2 kg perunoita
- 2 tl suolaa per litra vettä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Huuhdo ja kuori tasakokoisia perunoita. Keitä vesi ja lisää perunat. Suolaa. Anna perunoiden poreilla hiljaisella lämmöllä kansi raollaan 20-25 minuuttia tai kunnes ne ovat täysin pehmeitä.
2. Lämmitä kulho kuumalla vedellä, kuivaa kulho tarkoin. Prässää perunat perunaprässillä suoraan lämpimään kulhoon. Mausta halutessasi suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla, mutta älä sekoita. Tarjoile heti. Prässää lisää perunoita, jos haluat tarjoilla lisää myöhemmin, sillä perunat eivät saa jäähtyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"