Baileyskakku – Katin helppo, näyttävä ja herkullinen juustokakku
Julkaistu
Valmista jouluherkuksi tyylikäs, mutta helppotekoinen kakku. Voit maustaa kakun myös muilla vastaavilla likööreillä. Alkoholi haihtuu kun kiehautat sen kiehumispisteeseen ennen liivatelehtien lisäämistä.
Pohja
- 250 g piparkakkuja
- 75 g voita
Täyte
- 5 liivatelehteä
- 2 ½ dl vispikermaa
- 400 g tuorejuustoa
- 1 prk (400 g) kondensoitua maitoa, karamellisoitu
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ dl Baileys-likööriä
Pinnalle
- 200-300 g fudgeja
- kultaista tomuväriä
Valmistusohje
Baileyskakku valmistuu näin:
Annoksia: 8-10
- Hienonna piparkakut ja sulata voi.
- Sekoita ainekset keskenään.
- Leikkaa halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuoan kokoinen leivinpaperi ja vuoraa vuoka sillä.
- Painele piparkakkuseos vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin sillä aikaa kun valmistat täytteen.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, karamellisoitu kondensoitu maito ja vaniljasokeri. Tarkista maku.
- Kuumenna Baileys-likööri kiehumispisteeseen juomalasissa mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita neste tasaiseksi.
- Valuta neste täytteeseen koko ajan sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan piparkakkumurupohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
- Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttämällä.
- Siirrä tarjoiluvadille.
- Laita kakun päälle iso keko fudgeja ja suihkauta pinnalle kultaista tomuväriä.
- Nosta tarjolle!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"