Mustikkanyytit
Nämä ovat hienoja, pieniä paketteja joko jälkiruoaksi tai kahvin kanssa tarjottavaksi. Myös vadelmat sopivat täytteeksi.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
n. 8 kpl
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- ¼ dl vettä
Täyte
- 3-4 dl mustikoita
- hieman juoksevaa hunajaa
- 1 kananmuna penslaukseen
- raesokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot, lisää vesi ja työstä sileäksi taikinaksi. Laita se muovikelmuun käärittynä kylmään 1 tunniksi.
2. Kaulitse taikina kevyesti jauhotetulla alustalla. Leikkaa levy neliöiksi, penslaa reunat kananmunalla. Laita neliöille mustikoita ja hunajaa. Kääntele yhteen kolmioiksi ja painele reunat yhteen.
3. Laita nyytit pellille. Penslaa vatkatulla munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi