Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mustikkanyytit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä ovat hienoja, pieniä paketteja joko jälkiruoaksi tai kahvin kanssa tarjottavaksi. Myös vadelmat sopivat täytteeksi.

n. 8 kpl

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ¼ dl vettä

Täyte

  • 3-4 dl mustikoita
  • hieman juoksevaa hunajaa
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • raesokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot, lisää vesi ja työstä sileäksi taikinaksi. Laita se muovikelmuun käärittynä kylmään 1 tunniksi.

2. Kaulitse taikina kevyesti jauhotetulla alustalla. Leikkaa levy neliöiksi, penslaa reunat kananmunalla. Laita neliöille mustikoita ja hunajaa. Kääntele yhteen kolmioiksi ja painele reunat yhteen.

3. Laita nyytit pellille. Penslaa vatkatulla munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Mustikkapiirakka