Mustikkanyytit

Nämä ovat hienoja, pieniä paketteja joko jälkiruoaksi tai kahvin kanssa tarjottavaksi. Myös vadelmat sopivat täytteeksi.

n. 8 kpl

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ¼ dl vettä

Täyte

  • 3-4 dl mustikoita
  • hieman juoksevaa hunajaa
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • raesokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot, lisää vesi ja työstä sileäksi taikinaksi. Laita se muovikelmuun käärittynä kylmään 1 tunniksi.

2. Kaulitse taikina kevyesti jauhotetulla alustalla. Leikkaa levy neliöiksi, penslaa reunat kananmunalla. Laita neliöille mustikoita ja hunajaa. Kääntele yhteen kolmioiksi ja painele reunat yhteen.

3. Laita nyytit pellille. Penslaa vatkatulla munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!