Näitä leivonnaisia kutsutaan myös mantelisimpukoiksi. Ne voidaan täyttää tuoreilla marjoilla tai hillolla ja kermavaahdolla.

8-10 palaan

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl jauhettua mantelia
  • 3 jauhettua karvasmantelia
  • 2 rkl kidesokeria
  • 100 g voita
  • 1 munankeltuainen

Täyte

  • vaniljajäätelöä
  • lakkahilloa

Valmistusohje

1. Sekoita jauhot, jauhetut mantelit, sokeri ja voi tasaiseksi taikinaksi. Työstä mukaan keltuainen. Laita taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Painele taikina pieniin, voideltuihin vuokiin. Laita ne pellille ja kypsennä uunin alatasolla n. 10 minuuttia.

3. Kumoa vuoat niiden jäähdyttyä. Täytä ne jäätelöllä ja lakkahillolla.

Tuoreimmat aiheesta

Leivokset