Lakkavuoat
Näitä leivonnaisia kutsutaan myös mantelisimpukoiksi. Ne voidaan täyttää tuoreilla marjoilla tai hillolla ja kermavaahdolla.
8-10 palaan
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ dl jauhettua mantelia
- 3 jauhettua karvasmantelia
- 2 rkl kidesokeria
- 100 g voita
- 1 munankeltuainen
Täyte
- vaniljajäätelöä
- lakkahilloa
Valmistusohje
1. Sekoita jauhot, jauhetut mantelit, sokeri ja voi tasaiseksi taikinaksi. Työstä mukaan keltuainen. Laita taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Painele taikina pieniin, voideltuihin vuokiin. Laita ne pellille ja kypsennä uunin alatasolla n. 10 minuuttia.
3. Kumoa vuoat niiden jäähdyttyä. Täytä ne jäätelöllä ja lakkahillolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"