Lakkavuoat

Näitä leivonnaisia kutsutaan myös mantelisimpukoiksi. Ne voidaan täyttää tuoreilla marjoilla tai hillolla ja kermavaahdolla.

8-10 palaan

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl jauhettua mantelia
  • 3 jauhettua karvasmantelia
  • 2 rkl kidesokeria
  • 100 g voita
  • 1 munankeltuainen

Täyte

  • vaniljajäätelöä
  • lakkahilloa

Valmistusohje

1. Sekoita jauhot, jauhetut mantelit, sokeri ja voi tasaiseksi taikinaksi. Työstä mukaan keltuainen. Laita taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Painele taikina pieniin, voideltuihin vuokiin. Laita ne pellille ja kypsennä uunin alatasolla n. 10 minuuttia.

3. Kumoa vuoat niiden jäähdyttyä. Täytä ne jäätelöllä ja lakkahillolla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!