Mustikkatartaletit
Esivalmista piirasvuoat ja täytä ne juuri ennen tarjoilua, niin pohjat pysyvät rapeina.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kahdeksalle
- 150 g voita
- 3,5 dl vehnäjauhoa
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 3 dl vaniljakiisseliä
- 1 tl vaniljasokeria
- 4 dl mustikoita
- 1,5 dl punaviinimarjahyytelöä
Valmistusohje
1. Nypi voi ja jauhot muruiksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Laita taikina muovipussiin ja jääkaappiin tunniksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli taikina ja vuoraa sillä pienet tartalettivuoat tai yksi iso piirasvuoka. Paine taikina reunoja pitkin ja pistele pohjat. Taivuta kapea alumiinifoliosuikale reunan yli, niin taikina ei liu'u alas. Paista vuokia uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Poista folio 5 minuutin jälkeen.
3. Täytä kylmät piiraspohjat lisämaustetulla vaniljakiisselillä ja nosta päälle mustikoita. Sulata hyytelö kasarissa ja lusikoi sitä marjojen päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku