Mutakakku
Makuja-keittiön suklainen viikko kruunautuu mutakakulla, joka tunnetaan myös nimellä mud cake. Mud cake on suklaaherkkujen klassikko.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 100 g voita tai leivontamargariinia
- 200 g tummaa suklaata
- 4 kananmunaa
- 200 g tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 0,5 dl perunajauhoa
Valmistusohje
Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa. Varo ettei suklaa kuumene liikaa ja juoksetu.
Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi omassa kulhossaan. Vatkaa myös keltuaiset, tomusokeri ja vaniljasokeri omaksi vaahdokseen. Lisää perunajauhot ja suklaa-rasvaseos keltuaisvaahtoon.
Sekoita hyvin, mutta silti hellävaraisesti. Nostele valkuaisvaahto taikinaan ja kaada se voideltuun kakkuvuokaan.
Paista 180-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka