Sacherkakku Sami Garamin tapaan
Aloita helmikuu Makuja-kokki Sami Garamin suussa sulavalla herkulla. Tämä kakku on suorastaan syntisen hyvää.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 4 rkl kaakaojauhetta
- voita ja korppujauhoja
- aprikoosihilloa
- appelsiinimehua
Valmistusohje
Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita vehnä-, peruna- ja kaakaojauhot keskenään ja siivilöi nostellen munavaahdon joukkoon.
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja kaada taikina siihen. Paista 180-asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes taikinaan pistettyyn tikkuun ei enää tartu taikinaa.
Kumoa pohja ja anna sen jäähtyä. Leikkaa halki ja kostuta puolikkaat appelsiinimehulla. Täytä aprikoosihillolla ja kuorruta kakku.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka