Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sacherkakku Sami Garamin tapaan

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Aloita helmikuu Makuja-kokki Sami Garamin suussa sulavalla herkulla. Tämä kakku on suorastaan syntisen hyvää.

Ainekset

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 4 rkl kaakaojauhetta
  • voita ja korppujauhoja
  • aprikoosihilloa
  • appelsiinimehua

Valmistusohje

Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita vehnä-, peruna- ja kaakaojauhot keskenään ja siivilöi nostellen munavaahdon joukkoon.

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja kaada taikina siihen. Paista 180-asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes taikinaan pistettyyn tikkuun ei enää tartu taikinaa.

Kumoa pohja ja anna sen jäähtyä. Leikkaa halki ja kostuta puolikkaat appelsiinimehulla. Täytä aprikoosihillolla ja kuorruta kakku.

Tuoreimmat aiheesta

Suklaakakku