Mutti-soosi eli Henri Alénin tomaattikastike valmistuu näin:
- Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia pitkään öljyssä. Vähintään 10 minuuttia matalalla lämmöllä öljyssä. Rakennat makeuden.
- Lisää mukaan sokeri ja tomaattimurskasta puolet. Anna hautua 10 min. Makeutuu... lisää sen jälkeen loppu murska ja vettä 2 desilitraa. Hauduta sekoittaen.
- Pidä poreileva lämpö, jatka hauduttamista 15 min, ja lisää mahd. punaviini. Eli tuo happamuus kastikkeeseen. Sekoita koko ajan.
- Kun kastike on sakeaa, lisää suolaa ja mustapippuria myllystä. Jos hifistelet, 2 palaa appelsiinin kuorta. Mausta rohkeasti.
- Ota kastike sivuun, sekoita joukkoon 0,5 dl parasta neitsytoliiviöljyä mitä saat. Älä keitä enää. Se tuo täyteläisyyden soosiin.
- Sekoita kastike esimerkiksi keitetyn spagetin joukkoon heti, kun pasta on valutettu. Siis heti. Ei päälle, vaan sekaisin!