Entrecôte kermakastikkeella ja salaatilla
Pihvien aateli on helppo valmistaa Samassa liemessä -ohjelman reseptillä; tarvitaan vain muutama mauste. Juhlavan siitä tekee täyteläinen konjakkikermakastike. Raikas salaatti keventää aterian ja sopii hyvin pihvin seuralaiseksi.
2:lle
- 2 entrecôte-pihviä
- 3 valkospulin kynttä, kuorittuna
- 2 oksaa rosmariinia
- voita ja öljyä paistamiseen
- mustapippuria ja suolaa
Konjakkikermakastike
- n. 4 cl konjakkia
- 1 dl kermaa
- 1 dl Creme Fraichea
- viherpippuria
- (suolaa)
Vihreä salaatti vinegretillä
- 1 keräsalaatti
- 1/4 dl omenaviinietikkaa
- 1/5 dl oliiviöljyä
- 1 rkl dijonsinappia
- ripaus suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Ota pihvit huoneenlämpöön vähintään tunti ennen paistoa. Lämmitä valurautapannu kuumaksi ja lisää öljy. Kun öljy on tulikuumaa, lisää voi ja valkosipulinkynnet sekä rosmariinnoksat. Mausta pihvit pippurilla ja suolalla kummaltakin puolelta. Paista pihvejä pari minuuttia/puoli, riippuen siitä, miten kypsäksi lihan haluat. Jos valkosipulit alkavat mustua ja palaa, heitä ne pannulta pois, ne ovat jo antaneet makunsa lihalle. Ota pihvit pois pannulta ja anna niiden levätä sen aikaa kun valmistat kastikkeen.
Kaada pihvien paistinpannuun ensin konjakki ja lämmitä miedolla lämmöllä raaputtaen pannusta lihan paistamisesta tulleet maut konjakkiin. Lisää kerma, kiehauta koko ajan sekoittaen ja käännä kastikkeeseen lopuksi creme fraiche. Mausta viherpippurilla ja tarkista suolan määrä.
Tee salaatti. Sekoita kaikki aineet paitsi salaatti isossa salaattikulhossa. Laita salaatinlehdet kastikkeen päälle ja kääntele salaatti vasta pöydässä juuri ennen syömistä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku