Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sakea tomaattikastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sakeaa kastiketta voi käyttää pitsapohjassa tai pastakastikkeen herkullisena lisänä.

Ainekset

  • 1 kg tomaatteja
  • 1 iso sipuli
  • 2 keskikokoista omenaa
  • 1 punainen paprika
  • 1 dl Rajamäen Punaviinietikkaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl pippurisekoitusta
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • 1 3/4 dl hillo-marmeladisokeria

Valmistusohje

Kasta tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen, jotta saat niistä kuoret pois. Kuori omenat ja sipuli. Poista paprikasta kanta sekä siemenet. Paloittele kaikki ainekset pieniksi kuutioiksi.

Laita kasviskuutiot, etikka ja mausteet kattilaan ja keitä noin 20 minuuttia. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella. Lisää sokeri ja keitä seosta 5 minuuttia.

Tölkitä ja säilytä jääkaapissa. Kastike sakenee oikeaan vahvuuteensa vasta jäähdyttyään kunnolla.

Sakea tomaattikastike sopii muun muassa pizzoihin, pastakastikkeisiin, dippikastikkeeksi ja lihapatojen mausteeksi.

Tuoreimmat aiheesta

Tomaattikastike