Sakea tomaattikastike
Sakeaa kastiketta voi käyttää pitsapohjassa tai pastakastikkeen herkullisena lisänä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 kg tomaatteja
- 1 iso sipuli
- 2 keskikokoista omenaa
- 1 punainen paprika
- 1 dl Rajamäen Punaviinietikkaa
- 2 tl suolaa
- 1 tl pippurisekoitusta
- 1/2 tl chilijauhetta
- 1 3/4 dl hillo-marmeladisokeria
Valmistusohje
Kasta tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen, jotta saat niistä kuoret pois. Kuori omenat ja sipuli. Poista paprikasta kanta sekä siemenet. Paloittele kaikki ainekset pieniksi kuutioiksi.
Laita kasviskuutiot, etikka ja mausteet kattilaan ja keitä noin 20 minuuttia. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella. Lisää sokeri ja keitä seosta 5 minuuttia.
Tölkitä ja säilytä jääkaapissa. Kastike sakenee oikeaan vahvuuteensa vasta jäähdyttyään kunnolla.
Sakea tomaattikastike sopii muun muassa pizzoihin, pastakastikkeisiin, dippikastikkeeksi ja lihapatojen mausteeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa