Sakea tomaattikastike

Sakeaa kastiketta voi käyttää pitsapohjassa tai pastakastikkeen herkullisena lisänä.

Ainekset

  • 1 kg tomaatteja
  • 1 iso sipuli
  • 2 keskikokoista omenaa
  • 1 punainen paprika
  • 1 dl Rajamäen Punaviinietikkaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl pippurisekoitusta
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • 1 3/4 dl hillo-marmeladisokeria

Valmistusohje

Kasta tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen, jotta saat niistä kuoret pois. Kuori omenat ja sipuli. Poista paprikasta kanta sekä siemenet. Paloittele kaikki ainekset pieniksi kuutioiksi.

Laita kasviskuutiot, etikka ja mausteet kattilaan ja keitä noin 20 minuuttia. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella. Lisää sokeri ja keitä seosta 5 minuuttia.

Tölkitä ja säilytä jääkaapissa. Kastike sakenee oikeaan vahvuuteensa vasta jäähdyttyään kunnolla.

Sakea tomaattikastike sopii muun muassa pizzoihin, pastakastikkeisiin, dippikastikkeeksi ja lihapatojen mausteeksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.