Suklaakakkupohja:
Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Sekoita kulhossa öljy, vesi, ranskankerma, sokerit ja munat. Lisää joukkoon voi-suklaaseos. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun n 20cm vuokaan ja paista 170 noin 55 minuuttia. Anna jäähtyä.
Suklaamousse:
Sulata suklaa vesihauteessa ja vaahdota kerma omassa kulhossa.
Lisää sula suklaa tuorejuuston sekaan vatkaten. Vatkaa lopuksi kerma joukkoon. Lisää tarvittaessa sokeria maun mukaan joukkoon.
Mustaherukkamousse:
Vaahdota kerma ja lisää siihen tuorejuustot ja sokeri. Soseuta marjat tehosekoittimella. Lisää marjat sekä kreemijauhe täytteeseen. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Kiehauta tilkka vettä ja liota liivatteet siihen. Lisää ohuena nauhana täytteen sekaan.
Leikkaa kakkupohja puoliksi tai kolmeen osaan. Pursota alimman kerroksen pohjan reunoille vaniljakermaa reunoille. Lisää keskelle pohjaa mustaherukkahillo ja pursota suklaa täyte. Lisää toinen pohja päälle ja pursota jälleen reunoille vaniljakermaa. Pursota keskelle mustaherukkatäyte. Anna hyytyä. Irrota kakku vuuasta ja kuorruta ohuelti vaniljakreemillä. Koristele kakku mukaillen koivunrunkoa.