Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Naked cake: Emmin Koivikon helmi

Eps.8.Naked Cake.EMMI
Julkaistu 15.11.2017 20:05

MTV LIFESTYLE

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden kahdeksannessa jaksossa loihdittiin näyttäviä nakukakkuja! Tässä Emmin versio.

Suklaakakkupohja

  • 80 g voita
  • 50 g tummaa suklaata sulatettuna
  • 2/3 dl rypsiöljyä
  • 1 1/3 dl vettä
  • 1 dl ranskankermaa
  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 5 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2/3 tl soodaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl vaniljaa

Suklaamousse

  • 300 g tuorejuustoa
  • 1 tl vaniljaa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 300 g tummaa suklaata

Mustaherukkamousse

  • 4dl mustaherukkoita
  • 3dl kuohukermaa
  • 200g tuorejuustoa
  • 2rkl mustaherukkajauhetta
  • sokeria maun mukaan
  • 0,5dl vaniljakreemijauhetta
  • 4 liivatelehteä ja 1/2 dl vettä

Lisäksi

  • 1dl Mustaherukkahilloa (1dl mustaherukoita , 1rkl hillosokeria)
  • Vaniljakerma: 3dl kermavaahto + 1-2 rkl vaniljakreemijauhe
  • Koristeet: 5 mustaherukka terttua + 3 mustaherukan lehteä, 30 g tummaasuklaata

Valmistusohje

Suklaakakkupohja:

Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Sekoita kulhossa öljy, vesi, ranskankerma, sokerit ja munat. Lisää joukkoon voi-suklaaseos. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun n 20cm vuokaan ja paista 170 noin 55 minuuttia. Anna jäähtyä.

Suklaamousse:

Sulata suklaa vesihauteessa ja vaahdota kerma omassa kulhossa.

Lisää sula suklaa tuorejuuston sekaan vatkaten. Vatkaa lopuksi kerma joukkoon. Lisää tarvittaessa sokeria maun mukaan joukkoon.

Mustaherukkamousse:

Vaahdota kerma ja lisää siihen tuorejuustot ja sokeri. Soseuta marjat tehosekoittimella. Lisää marjat sekä kreemijauhe täytteeseen. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Kiehauta tilkka vettä ja liota liivatteet siihen. Lisää ohuena nauhana täytteen sekaan.

Leikkaa kakkupohja puoliksi tai kolmeen osaan. Pursota alimman kerroksen pohjan reunoille vaniljakermaa reunoille. Lisää keskelle pohjaa mustaherukkahillo ja pursota suklaa täyte. Lisää toinen pohja päälle ja pursota jälleen reunoille vaniljakermaa. Pursota keskelle mustaherukkatäyte. Anna hyytyä. Irrota kakku vuuasta ja kuorruta ohuelti vaniljakreemillä. Koristele kakku mukaillen koivunrunkoa.

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo -reseptit