Nakkistroganov
Nakkistorganov Makuja-kokki Samin tapaan on näppärä koko perheen suosikkiruoka. Tarjoa makaronien tai perunamuusin kera. Lisämausteeksi sopii sinappi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 500 g nakkeja
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 2 rkl sinappia
- 1 suolakurkku
- 1 prk smetanaa
- makaronia
Valmistusohje
Viipaloi nakit ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota paloja pannulla ja lisää vehnäjauhot. Jatka kuullotusta tovi ja mausta nakit tomaattipyreellä ja sinapilla.
Lisää vettä koko ajan sekoittaen niin, että ainekset peittyvät. Hauduta kymmenisen minuuttia ja lisää kuutioitu kurkku ja lopuksi myös smetana kastikkeeseen. Tarjoa lisäkkeeksi keitettyä makaronia tai perunasosetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku