Mummon makkarakastike
Kunnon makkarakastike maistuu ja täyttää. Lasten ehdoton suosikki.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 1 lenkkimakkara
- 1 sipuli
- 20 g voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 5 maustepippuria
- 2 laakerinlehteä
- suolaa
- 1 dl kermaa
Valmistusohje
Kuori makkara ja pilko se. Leikkaa sipuli silpuksi ja ruskista voissa jauhojen kanssa. Lisää makkarat, kun väriä alkaa muodostua ja jatka kunnes jauhot ovat paahteisen ruskeita. Mausta tomaattimurskalla, maustepippureilla ja laakerinlehdillä.
Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät ja hauduta kastiketta ainakin vartin ajan. Tarkista kastikkeen maku ja mausta tarpeen mukaan suolalla. Aateloi kastike lopuksi kermalla ja tarjoa sen kanssa keitettyjä perunoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku