Siskonmakkarapata

Siskonmakkarapata Makuja-kokki Sami Garamin tapaan on maistuvaa ja helppoa maanantairuokaa. Pata maustuu tomaattipyreellä, laakerinlehdillä ja persiljalla.

Ainekset

  • 600 g siskonmakkaraa
  • 600 g perunoita
  • 2 porkkanaa
  • 100 g selleriä
  • 1 iso sipuli
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • mietoa oliiviöljyä
  • 5 maustepippuria
  • 4 laakerinlehteä
  • nippu persiljaa
  • (suolaa)

Valmistusohje

Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä ja pursota makkarat siihen. Leikkaa juurekset paloiksi ja lisää makkaroiden päälle. Sekoita hyvin ja mausta tomaattipyreellä ja kuivamausteilla.

Lisää vettä ja anna padan hautua kannen alla parisenkymmentä minuuttia. Tarkista padan suolaisuus ja leikkaa lopuksi reilusti persiljaa padan joukkoon.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!