Unkarilainen lihapata eli pörkölt
Sami Garam tutustuttaa pörköltillä, eli unkarilaisella lihahöystöllä Unkarin herkulliseen kulttuuriin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 500 g porsaanpaistia
- 2 sipulia
- 6 valkosipulinkynttä
- 3 rkl paprikajauhetta
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 3 rkl mietoa oliiviöljyä
- 2 lihaliemikuutioita (tai fondilientä)
- 1 prk smetanaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Suikaloi liha ja kuutioi sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy padan pohjalla tai pannulla. Ruskista sipulit ja lihat kevyesti. Lisää joukkoon paprikajauhetta, tomaattipyreetä ja mustapippuria. Ruskista edelleen, niin etteivät mausteet pala.
Lisää lihaliemikuutiot ja vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Hauduta kunnes lihasuikaleet ovat pehmenneet ja sipuli suurustanut kastikkeen. Aikaa kuluu vajaan tunnin verran. Lisää vielä lopuksi smetana. Keitä lisäkkeeksi makaronia, riisiä tai perunoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti