Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Unkarilainen lihapata eli pörkölt

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sami Garam tutustuttaa pörköltillä, eli unkarilaisella lihahöystöllä Unkarin herkulliseen kulttuuriin.

Ainekset

  • 500 g porsaanpaistia
  • 2 sipulia
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl paprikajauhetta
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 3 rkl mietoa oliiviöljyä
  • 2 lihaliemikuutioita (tai fondilientä)
  • 1 prk smetanaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Suikaloi liha ja kuutioi sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy padan pohjalla tai pannulla. Ruskista sipulit ja lihat kevyesti. Lisää joukkoon paprikajauhetta, tomaattipyreetä ja mustapippuria. Ruskista edelleen, niin etteivät mausteet pala.

Lisää lihaliemikuutiot ja vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Hauduta kunnes lihasuikaleet ovat pehmenneet ja sipuli suurustanut kastikkeen. Aikaa kuluu vajaan tunnin verran. Lisää vielä lopuksi smetana. Keitä lisäkkeeksi makaronia, riisiä tai perunoita.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanlihapata