Ihramakkara ja skoonenperunat
Ruotsalaisten rakastama, alunperin skoonelainen kotiruoka, jonka ainesta nimeltä isterband ei Suomessa tunneta. Tukholman-vierailulla sitä kannattaa kysyä kauppahallista. Isterband on eräänlaista ihramakkaraa ja meillä vastaavaa edustavat käsintehdyt ryynimakkarat tai muut runsasrasvaiset teokset. Skoonenperunoiden ohjetta on nopeutettu käyttämällä pakastettuja perunakuutioita.
Neljälle
- 4 isterband-makkaraa (tai ryynimakkaraa)
- 600 g pakastettuja perunakuutioita
- 1 sipuli
- 25 g voita
Kermakastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 3 dl lihalientä
- 2 dl kermaa
- ½ tl kiinalaista soijaa
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- 1 dl etikkapunajuurikuutioita
- 2 rkl hienonnettua kaprista
- 1 rkl karkeaa sinappia
Valmistusohje
1. Paista makkarat paistinpannussa tai uunissa. Sulata voi kastikekasarissa, ota liedeltä, sekoita joukkoon jauho, nosta takaisin liedelle ja kaada pikkuhiljaa sekaan kuumaa lihalientä, sekoita koko ajan. Lisää myös kerma ja mausta soijalla, suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen porista miedolla lämmöllä ilman kantta 5 minuuttia sekoitellen.
2. Kuori ja silppua sipuli ja kuullota silppu voissa pannulla. Lisää perunakuutiot ja anna paistua käännellen hetki, kaada sitten päälle kastike. Keitä hiljaa poreillen 5-8 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä.
3. Juuri ennen tarjoilua sekoita keskenään punajuuret, kaprikset sekä sinappi ja kääntele seos perunamuhennokseen, lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa. Tarjoile paistettujen makkaroiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku