Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ihramakkara ja skoonenperunat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ruotsalaisten rakastama, alunperin skoonelainen kotiruoka, jonka ainesta nimeltä isterband ei Suomessa tunneta. Tukholman-vierailulla sitä kannattaa kysyä kauppahallista. Isterband on eräänlaista ihramakkaraa ja meillä vastaavaa edustavat käsintehdyt ryynimakkarat tai muut runsasrasvaiset teokset. Skoonenperunoiden ohjetta on nopeutettu käyttämällä pakastettuja perunakuutioita.

Neljälle

  • 4 isterband-makkaraa (tai ryynimakkaraa)
  • 600 g pakastettuja perunakuutioita
  • 1 sipuli
  • 25 g voita

Kermakastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 3 dl lihalientä
  • 2 dl kermaa
  • ½ tl kiinalaista soijaa
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • 1 dl etikkapunajuurikuutioita
  • 2 rkl hienonnettua kaprista
  • 1 rkl karkeaa sinappia

Valmistusohje

1. Paista makkarat paistinpannussa tai uunissa. Sulata voi kastikekasarissa, ota liedeltä, sekoita joukkoon jauho, nosta takaisin liedelle ja kaada pikkuhiljaa sekaan kuumaa lihalientä, sekoita koko ajan. Lisää myös kerma ja mausta soijalla, suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen porista miedolla lämmöllä ilman kantta 5 minuuttia sekoitellen.

2. Kuori ja silppua sipuli ja kuullota silppu voissa pannulla. Lisää perunakuutiot ja anna paistua käännellen hetki, kaada sitten päälle kastike. Keitä hiljaa poreillen 5-8 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä.

3. Juuri ennen tarjoilua sekoita keskenään punajuuret, kaprikset sekä sinappi ja kääntele seos perunamuhennokseen, lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa. Tarjoile paistettujen makkaroiden kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Makkarakastike