Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Perunamuhennosta makkarasuikaleiden ja sipulin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä ruokalaji saa innoituksensa sipulipihvistä. Jujuna on valmistaa runsaasti muhennosta ja hukuttaa se sitten makkaraan, sipuliin ja sieniin. Väriä annokseen antavat vaikkapa herneet ja punaiset paprikasuikaleet.

4 annosta

  • 1 kg perunaa
  • 1 rkl voita
  • 3 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria
  • 400 g lenkkimakkaraa
  • 2 kelta- tai punasipulia
  • 200 g herkkusieniä
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Perunamuhennos: Keitä kuoritut ja paloitellut perunat. Kun perunat ovat kypsyneet, soseuta ne haarukalla tai perunapuristimella. Lisää soseeseen hieman kuumaa maitoa ja nokare voita. Mausta ripauksella suolaa.

2. Suikaloi makkara, sipulit ja herkkusienet. Kuullota niitä parin minuutin ajan ja lisää sitten kerma. Keitä kokoon 2-3 minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Nosta perunamuhennos lämpimille lautasille. Kaada makkarasekoitus päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Perunamuusi