Perunamuhennosta makkarasuikaleiden ja sipulin kera
Tämä ruokalaji saa innoituksensa sipulipihvistä. Jujuna on valmistaa runsaasti muhennosta ja hukuttaa se sitten makkaraan, sipuliin ja sieniin. Väriä annokseen antavat vaikkapa herneet ja punaiset paprikasuikaleet.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 1 kg perunaa
- 1 rkl voita
- 3 dl maitoa
- suolaa ja pippuria
- 400 g lenkkimakkaraa
- 2 kelta- tai punasipulia
- 200 g herkkusieniä
- 1 dl kermaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Perunamuhennos: Keitä kuoritut ja paloitellut perunat. Kun perunat ovat kypsyneet, soseuta ne haarukalla tai perunapuristimella. Lisää soseeseen hieman kuumaa maitoa ja nokare voita. Mausta ripauksella suolaa.
2. Suikaloi makkara, sipulit ja herkkusienet. Kuullota niitä parin minuutin ajan ja lisää sitten kerma. Keitä kokoon 2-3 minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Nosta perunamuhennos lämpimille lautasille. Kaada makkarasekoitus päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka