Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Naudanliha- ja juuresviillokki

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Eksoottiset ja monikansalliset ruoat ovat niin ihania, mutta totta puhuen välillä on myös niin ihanaa syödä rehellistä vanhanajan kotiruokaa, kuten viillokkia, joka ranskaksi ja ruotsiksikin toki on hienosti frikassé. Tämä viillokki tehdään naudanlavasta, ja se saa seurakseen makoisia juureksia. Kermasta huolimatta tämä on oikeaa laihduttajan ruokaa.

Kuudelle

  • 1 kg luutonta naudanlapaa
  • 3 porkkanaa
  • 2 palsternakkaa
  • 100 g juuriselleriä
  • 1 sipuli
  • 8 perunaa
  • 200 g ruusukaalia
  • 1 l lihalientä
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl tuoretta basilikasilppua
  • 1 tl suolaa
  • 5 kokonaista valkopippuria

Valmistusohje

1. Puhdista ja kuori porkkanat, palsternakat, selleri, sipuli ja perunat. Leikkaa kaikki sipulia lukuun ottamatta kuutioiksi. Leikkaa liha suuriksi kuutioiksi. Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi isossa kattilassa, lisää suola ja pippurit. Laita lihapalat kattilaan ja keitä muutama minuutti, kuori vaahto tarkoin.

2. Lisää nyt kattilaan kokonainen sipuli ja puolet porkkana-, palsternakka- ja sellerikuutioista. Anna kaikkien ainesten kiehua noin tunti, tai kunnes liha on oikein mureaa. Ota lihapalat liemestä ja siivilöi liemi, heitä kiehuneet juurekset pois. Keitä lientä, kunnes siitä on jäljellä noin puolet. Keitä loput juureskuutiot sekä perunat kypsiksi liemessä. Laita lihapalat toiseen pataan kypsien juuresten ja perunoiden kanssa. Keitä ruusukaalit kypsiksi miedosti suolatussa vedessä.

3. Sekoita vehnäjauho kermaan ja suurusta keitinliemi paksuhkoksi kastikkeeksi. Kaada kastike lihojen, juuresten ja ruusukaalien päälle ja ripottele pinnalle basilikasilppua.

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapata