Kassler-vihannespata

Mahtava pataruoka tuo ruokapöytään lihan ja vihannekset samassa astiassa. Parasta tästä ruoasta tulee kesällä tuoreen valkokaalin ja pienten kesäsipulien kera, mutta maistuvaiseksi se muhii vuoden ympäri. Tarjoile ohessa riisiä tai perunoita.

Neljälle

  • 600 g luutonta savukassleria (porsaanniskaa)
  • ½ kerä valkokaalia
  • 3 pientä sipulia
  • 1 nippu tuoreita pikkuporkkanoita
  • 200 g vihreitä papuja
  • 3 dl lihalientä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl persiljasilppua

Valmistusohje

1. Viipaloi savustettu kassler ja puolita viipaleet. Leikkaa kaali pieniksi lohkoiksi, kuori sipulit ja puolita ne. Raaputa porkkanat ja poista naatit, leikkaa pavunpalkojen puiseva kanta ja silppua persilja hienoksi.

2. Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi, lisää kaali, sipuli ja porkkanat ja anna poreilla hiljaa 10 minuuttia. Lisää papupalot ja kasslerviipaleet, mausta suolalla ja pippurilla. Keitä hiljaa ilman kantta 5 minuuttia, niin että liemi vähenee.

3. Sirottele päälle persiljasilppua ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!