Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kassler-vihannespata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mahtava pataruoka tuo ruokapöytään lihan ja vihannekset samassa astiassa. Parasta tästä ruoasta tulee kesällä tuoreen valkokaalin ja pienten kesäsipulien kera, mutta maistuvaiseksi se muhii vuoden ympäri. Tarjoile ohessa riisiä tai perunoita.

Neljälle

  • 600 g luutonta savukassleria (porsaanniskaa)
  • ½ kerä valkokaalia
  • 3 pientä sipulia
  • 1 nippu tuoreita pikkuporkkanoita
  • 200 g vihreitä papuja
  • 3 dl lihalientä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl persiljasilppua

Valmistusohje

1. Viipaloi savustettu kassler ja puolita viipaleet. Leikkaa kaali pieniksi lohkoiksi, kuori sipulit ja puolita ne. Raaputa porkkanat ja poista naatit, leikkaa pavunpalkojen puiseva kanta ja silppua persilja hienoksi.

2. Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi, lisää kaali, sipuli ja porkkanat ja anna poreilla hiljaa 10 minuuttia. Lisää papupalot ja kasslerviipaleet, mausta suolalla ja pippurilla. Keitä hiljaa ilman kantta 5 minuuttia, niin että liemi vähenee.

3. Sirottele päälle persiljasilppua ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Kassler