Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Porkkanapihvit kermassa haudutettujen mustajuurien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Porkkanapihvit ovat parhaimmillaan, kun ne ruskistetaan ensin pannulla ja kypsennetään sitten uunissa valmiiksi. Lisukkeena maistuvat mustajuuret ja keitetyt perunat.

4 annosta

  • 4 porkkanaa
  • 2 perunaa
  • 1-2 munaa
  • 1/4 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
  • suolaa ja pippuria
  • ½ kg mustajuuria
  • 1 litra sitruunalla maustettua vettä
  • 1-3 dl kermaa
  • jauhettua muskottipähkinää
  • suolaa ja pippuria
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kuori porkkanat ja perunat ja raasta raastinraudan hienolla terällä kulhoon. Riko munat ja sekoita auringonkukansiementen, mausteiden ja juuresraasteen kanssa taikinaksi. Muotoile taikinasta 12 pyöreää pihviä ja ruskista ne voissa. Pane pihvit voideltuun, uuninkestävään vuokaan ja kypsennä uunissa noin kuusi minuuttia.

2. Huuhtele mustajuurista multa ja hiekka juoksevan veden alla. Kuori ja leikkaa mustajuuret viiden sentin paloiksi. Pane palat heti sitruunalla maustettuun veteen, jotta ne eivät tummu.

3. Keitä mustajuuret kermassa. Mittaa kattilaan aluksi 1-2 desilitraa kermaa ja lisää kermaa tarvittaessa keittämisen aikana. Keitä mustajuuria 5-10 minuuttia, jolloin ne pehmenevät, mutta pysyvät napakoina. Mausta suolalla ja pippurilla sekä ripauksella jauhettua muskottia.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispihvit