Pinaattiset ricottapallerot
Muodosta seoksesta käsin kiinteitä palloja, gnudeja.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4 hengelle
- 1 iso nippu pinaattia pilkottuna
- 5 rkl neitsytoliiviöljyä
- 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 450 g ricottajuustoa
- 4 rkl vastaraastettua parmesaania, plus hieman lisää ripotteluun
- suolaa
- vähän jauhoja, mikäli tarpeen
- 20 kirsikkatomaatti puolitettuina
- 4 – 8 basilikanlehteä pilkottuna
Valmistusohje
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Kypsennä pinaatteja 3 rkl öljyn ja puolen valkosipulimäärän kanssa, kunnes pinaatti on pehmeää. Anna viilentyä.
- Laita ricotta, pinaatti, parmesaani ja suola kulhoon. Lisää pieni määrä jauhoja, vähän kerrallaan ja vain jos ricottassa on liikaa kosteutta.
- Sekoita ainekset hyvin.
- Öljyä kätesi ja ota kulhosta noin kananmunankokoisia kasoja seosta. Muodosta seoksesta kiinteitä palloja, gnudeja.
- Kuumenna loput öljyt pannulla ja lisää loput valkosipulit, kirsikkatomaatit ja basilika ja keitä noin 5 minuuttia.
- Laita puolet kastikkeesta uuniastiaan, lisää gnudipallot joukkoon ja laita loput kastikkeesta pallojen päälle.
- Ripottele parmesaanijuustoa päälle ja paista uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes ruoka on kullanruskeaa.
- Tarjoile välittömästi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku