Pinaattiset ricottapallerot

Muodosta seoksesta käsin kiinteitä palloja, gnudeja.

4 hengelle

  • 1 iso nippu pinaattia pilkottuna
  • 5 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 450 g ricottajuustoa
  • 4 rkl vastaraastettua parmesaania, plus hieman lisää ripotteluun
  • suolaa
  • vähän jauhoja, mikäli tarpeen
  • 20 kirsikkatomaatti puolitettuina
  • 4 – 8 basilikanlehteä pilkottuna

Valmistusohje

- Kuumenna uuni 200 asteeseen.

- Kypsennä pinaatteja 3 rkl öljyn ja puolen valkosipulimäärän kanssa, kunnes pinaatti on pehmeää. Anna viilentyä.

- Laita ricotta, pinaatti, parmesaani ja suola kulhoon. Lisää pieni määrä jauhoja, vähän kerrallaan ja vain jos ricottassa on liikaa kosteutta.

- Sekoita ainekset hyvin.

- Öljyä kätesi ja ota kulhosta noin kananmunankokoisia kasoja seosta. Muodosta seoksesta kiinteitä palloja, gnudeja.

- Kuumenna loput öljyt pannulla ja lisää loput valkosipulit, kirsikkatomaatit ja basilika ja keitä noin 5 minuuttia.

- Laita puolet kastikkeesta uuniastiaan, lisää gnudipallot joukkoon ja laita loput kastikkeesta pallojen päälle.

- Ripottele parmesaanijuustoa päälle ja paista uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes ruoka on kullanruskeaa.

- Tarjoile välittömästi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.