Nektariinitatin

Mehevän hedelmäinen nektariinitatin kuorrutetaan jäätelöllä tai sorbetilla ja voila, maukas jälkiruoka on valmis!

Ainekset

  • 8 nektariinia
  • 100 g voita
  • 150 g sokeria
  • 1 paketti (à 500 g) valmista lehtitaikinaa
  • tomusokeria
  • vaniljatanko tai mausteita oman maun mukaan (nelimaustetta, rosépippuria jne.)

Lisäksi

  • jäätelöä tai sorbettia

Valmistusohje

Puolita nektariinit ja ota kivet pois.

Laita voi ja sokeri uuninkestävälle teflonpannulle tasaisesti. Lado päälle nektariinit leikkauspinta alaspäin. Laita pannu uuniin 150 asteeseen n. puoleksi tunniksi. Huom! Aika ei ole tarkka, koska hedelmien koko ja kypsyys vaihtelee. Joskus hedelmistä irtoaa reippaasti vettä: haihduta se pois hellalla mutta varo, ettei hedelmistä tule kompottia.

Ota pannu ulos ja kauli tai leikkaa lehtitaikinasta pannun kokoinen ympyrä. Pistele taikinaan reikiä ja peitä pannu taikinalla. Laita takaisin uuniin 200 asteeseen n. 15 minuutiksi.

Anna vetäytyä vähintään puoli tuntia. Kumoa valmis tatin tarjoilulautaselle. Koristele maustetulla tomusokerilla ja tarjoa lämpimänä jäätelön tai sorbetin kanssa.

Huom! Tatinin tekoon sopivat kaikki kiinteät hedelmät, vain sokerin määrä vaihtelee riippuen hedelmän omasta makeudesta. Kokeile esim. viikunaa, päärynää, omenaa tai vähän raakaa persikkaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!