Omenaviinerit
Tämä resepti pelastaa sinut, kun vieraat yllättävät. Jos sinulla vain on valmista voitaikinaa pakastimessa ja pari hapanta omenaa, loihdit nopeasti suussa sulavaa kahvileipää.
4 kpl
- 2 kaulittuja voitaikinalevyjä
- 2 hapanta omenaa
- 1 tl sokeria
- ½ tl kanelia
- 1 dl aprikoosimarmeladia
- 1-2 tl vettä
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Jaa taikina neljään yhtä suureen suorakulmioon ja nosta ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
2. Kuori omenat ja poista siemenkodat, viipaloi ne 3 mm:n siivuiksi. Jaa omenaviipaleet voitaikinalevyille. Sokeroi kevyesti ja ripota kanelia pinnalle.
3. Paista 15-20 minuuttia, kunnes viinerit ovat kauniin värisiä ja omenasiivut ovat pehmenneet. Lämmitä aprikoosimarmeladia vesitilkan kera ja penslaa viinerit seoksella niin kauan kuin ne ovat vielä lämpimiä. Sihtaa leivonnaisille hieman tomusokeria juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa