Neljä drinkkiä
Uudenvuodenjuhlissa janon sammuttaa virkistävä drinkki. Kuvassa vasemmalla on kahvidrinkki Alexander, joka tarjotaan kahvin kumppanina.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 1 drinkki
Manhattan
- 5 cl skottiviskiä
- 1½ cl Vermouth rossoa
- 1 tilkka Angostura Bitteriä
- 1 punainen cocktailkirsikka
- appelsiinin kuorta
Gimlet
- 2 cl limettimehua
- 4 cl giniä
- 1 limettiviipale
Vihreä hissi
- 4 cl giniä
- 2 cl minttulikööriä
- Pommacia
- 1 vihreä cocktailkirsikka
- 1 sitruunaviipale
Alexander
- 2 cl kuohukermaa
- 2 cl ruskeaa kaakaolikööriä
- 2 cl konjakkia
Valmistusohje
1. Manhattan: sekoita viski, vermutti ja jäät. Lorauta joukkoon angosturaa ja koristele cocktailkirsikalla ja appelsiininkuorella. Tarjoa jäähdytetystä jalallisesta lasista.
2. Gimlet: Sekoita limettimehu, gini ja jäät. Siivilöi ja korista limettiviipaleella.
3. Vihreä hissi: Kaada gini ja likööri grogilasiin. Lisää jäät ja täytä Pommacilla. Koristele cocktailkirsikalla ja sitruunaviipaleella sekä mehupillillä.
4. Alexander: Ravista ainekset ja jäät. Siivilöi ja tarjoa martinilasista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka