Kaksi kuumaa drinkkiä
Tässä kaksi kuumaa drinkkiä kylmään talveen!
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- Kahdelle-neljälle
Sydämenlämmittäjä
- ½ dl mansikkamehutiivistettä
- ½ dl puolukkamehutiivistettä
- 1 appelsiinin mehu
- 1 sitruunan mehu
- n.1 rkl sokeria
- 1 ½ dl vettä
- ½ vaniljatanko
Muskottiglögi
- 5 dl punaviiniä
- 1 kanelitanko
- 5 mausteneilikkaa
- 1 pala inkivääriä
- 2 munankeltuaista
- 1 dl tomusokeria
Valmistusohje
1. Sydämenlämmittäjä, 2 lasillista: Sekoita mansikkamehu, puolukkamehu, appelsiinimehu, sitruuna ja sokeri kattilassa. Lisää vesi ja vaniljatanko. Kuumenna ja tarjoile kuumana.
2. Muskottiglögi, 4 lasillista: Sekoita viini ja mausteet kattilassa. Kuumenna, mutta älä keitä. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi. Siivilöi drinkit laseihin, koristele vaahdolla ja puuteroi päälle jauhettua muskottia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka