Nokkoskeitto munan kera
Julkaistu
Kun nokkoset ovat juuri puhjenneet haurain versoin, niistä saa ihanaa keittoa. Pakastettujakin nokkosia voi hyvin käyttää, jos haluat sitä vuoden ympäri.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- ½ l vastapoimittuja nokkosia
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoa
- 12 dl kana- tai lihalientä
- suolaa ja pippuria
- 2 rkl ruohosipulisilppua
- 4 kovaksikeitettyä munaa
Valmistusohje
1. Huuhtele nokkoset hyvin. Ryöppää niitä 5 minuuttia vähäsuolaisessa vedessä. Valuta.
2. Silppua nokkoset. Kuullota voita ja jauhoa kasarissa, ohenna liemellä. Lisää nokkossilppu, keitä muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita ruohosipulisilppu keittoon.
3 Tarjoile keitto ja munanpuolikkaat keittolautasilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku