Kanahyytelö

Aladobia eli lihahyytelöä harva tekee enää kotona, mutta sitä kannattaa kuitenkin joskus kokeilla. Tässä ohje, jonka tuloksena on superkevyttä, mutta maukasta ruokaa.

8-10 annosta

  • 500 g broilerinfileitä
  • 1 purjo
  • 1 iso porkkana
  • 1 sipuli
  • 2 tl suolaa
  • 75 cl valkoviiniä
  • 5 kokonaista mustapippuria
  • 7 liivatelehteä
  • 2 tl rakuunaa
  • 2 tl kirveliä
  • 1 nippu persiljaa

Valmistusohje

1. Huuhdo purjo, porkkana ja sipuli kunnolla ja kuori. Paloittele kaikki pieniksi paloiksi. Laita fileet pataan ja juuressilppu niiden päälle. Lisää suola ja viini. Lisää tarvittaessa vielä vettä, niin että lihat peittyvät. Kiehauta ja anna kiehua muutama minuutti ilman kantta. Kuori vaahto. Alenna lämpöä, lisää pippurit ja keitä kannen alla 15 minuuttia. Nosta lihat liemestä, siivilöi ja säästä liemi.

2. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Leikkaa broilerinfileet pieniksi paloiksi. Hienonna persilja. Ole tarkkana ja hienonna varret erityisen pieneksi. Mittaa keitinliemi, sitä tulee olla 7 dl, lisää tarvittaessa vettä. Maista ja mausta tarvittaessa. Purista liivatteet kuiviksi ja liuota ne lämpimään liemeen. Laita liemi kylmään. Kun se alkaa hyytyä, kaada hieman vuokaan, heiluttele ympäriinsä ja sirottele päälle vähän persiljaa, rakuunaa ja kirveliä. Pyöräytä taas vuokaa, niin että mausteet tarttuvat.

3. Laita vuokaan vuorotellen lihapaloja, yrttejä ja lientä. Lopeta kaatamalla loppuliemi päälle. Laita vuoka kylmään ja anna hyytyä kokonaan. Kun on tarjoilun aika, kastele vuoka nopeasti kuumaan veteen, vetäise veitsellä ympäri laitoja pitkin ja kumoa lihahyytelö.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!