Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Teksasin chili con carne

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Teksasissa tämä on kansallisruoka, jonka juuret ovat niissä ajoissa, kun osavaltio oli vielä espanjalaismeksikolainen. Voit tehdä chili con carnesta vähän juhlavampaa, jos otat härän patapaloja jauhelihan sijaan ja vaihdat chilijauheen tuoreisiin punaisiin chilipalkoihin.

Neljälle

  • 400 g nautajauhelihaa
  • 2 sipulia viipaleina
  • suolaa ja pippuria
  • 1 paprika viipaleina
  • 2 pientä laakerinlehteä
  • 1 purkki tomaatteja
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • ½ lihaliemikuutio
  • 2 valkosipulinkynttä silputtuna
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 1 iso purkki valkoisia
  • papuja tomaattikastikkeessa

Valmistusohje

1. Ruskista jauheliha erissä. Murustele se puuhaarukalla paistaessasi. Siirrä jauhelihamurut pataan. Ruskista sen jälkeen sipulisiivut ja siirrä myös pataan.

2. Lisää pataan kaikki muut ainekset, paitsi pavut ja keitä pataa hiljaa miedolla lämmöllä 45 minuuttia.

3. Lisää pavut kastikkeineen ja keitä vielä 10-15 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Chili