Chilipata

Tätä pataa kutsutaan myös chili con carneksi. Se on ollut suosittu siitä lähtien, kun meille rantautui ruokalajeja muista maista.

Neljälle

  • 1 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa, n. 450 g
  • 2 keltasipulia, hienonnettuina
  • 1 vihreä paprika, hienonnettuna
  • 500 g jauhelihaa
  • 2 valkosipulinkynttä, puristettuina
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • suolaa ja pippuria
  • öljyä

Valmistusohje

1. Paista sipuli ja paprika öljyssä padassa.

2. Ruskista jauheliha, murusta ja lisää pataan. Mausta.

3. Lisää muut ainekset paitsi pavut, keitä 45 minuuttia. Lisää pavut viimeisiksi 10 minuutiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!