Chilipata
Julkaistu
Tätä pataa kutsutaan myös chili con carneksi. Se on ollut suosittu siitä lähtien, kun meille rantautui ruokalajeja muista maista.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 1 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa, n. 450 g
- 2 keltasipulia, hienonnettuina
- 1 vihreä paprika, hienonnettuna
- 500 g jauhelihaa
- 2 valkosipulinkynttä, puristettuina
- 1 tl chilijauhetta
- 1 prk tomaattimurskaa
- suolaa ja pippuria
- öljyä
Valmistusohje
1. Paista sipuli ja paprika öljyssä padassa.
2. Ruskista jauheliha, murusta ja lisää pataan. Mausta.
3. Lisää muut ainekset paitsi pavut, keitä 45 minuuttia. Lisää pavut viimeisiksi 10 minuutiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku