Tomaatti-kurkku-sipulisalaatti
Julkaistu
Tomaatista, kurkusta ja sipulista syntyy eksoottinen salaatti, jolle tulisuutta antaa vihreä chili. Tarjoa kevyenä alkupalana leivän kanssa tai pääruoan lisukkeena.
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton
4 annosta
- ½ kurkkua, 200-250 g
- 3 tomaattia
- 1 iso sipuli
- 2-3 vihreää chilipalkoa
- 1 pieni nippu tuoretta korianteria
- 1/4 tl sokeria
- 3 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
1. Halkaise kurkku pitkittäin ja leikkaa se sentin paksuisiksi viipaleiksi. Paloittele tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna chilipalot. Silppua korianteri 2 ruokalusikalliseksi.
2. Sekoita kurkku, tomaatit, sipuli, chili ja korianteri. Sirottele päälle sokeria ja kaada joukkoon sitruunamehu. Sekoita hyvin. Nosta salaatti kylmään ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi