Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tomaatti-kurkku-sipulisalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tomaatista, kurkusta ja sipulista syntyy eksoottinen salaatti, jolle tulisuutta antaa vihreä chili. Tarjoa kevyenä alkupalana leivän kanssa tai pääruoan lisukkeena.

4 annosta

  • ½ kurkkua, 200-250 g
  • 3 tomaattia
  • 1 iso sipuli
  • 2-3 vihreää chilipalkoa
  • 1 pieni nippu tuoretta korianteria
  • 1/4 tl sokeria
  • 3 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Halkaise kurkku pitkittäin ja leikkaa se sentin paksuisiksi viipaleiksi. Paloittele tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna chilipalot. Silppua korianteri 2 ruokalusikalliseksi.

2. Sekoita kurkku, tomaatit, sipuli, chili ja korianteri. Sirottele päälle sokeria ja kaada joukkoon sitruunamehu. Sekoita hyvin. Nosta salaatti kylmään ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvissalaatti