Tomaatti-kurkku-sipulisalaatti
Julkaistu
Tomaatista, kurkusta ja sipulista syntyy eksoottinen salaatti, jolle tulisuutta antaa vihreä chili. Tarjoa kevyenä alkupalana leivän kanssa tai pääruoan lisukkeena.
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton
4 annosta
- ½ kurkkua, 200-250 g
- 3 tomaattia
- 1 iso sipuli
- 2-3 vihreää chilipalkoa
- 1 pieni nippu tuoretta korianteria
- 1/4 tl sokeria
- 3 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
1. Halkaise kurkku pitkittäin ja leikkaa se sentin paksuisiksi viipaleiksi. Paloittele tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna chilipalot. Silppua korianteri 2 ruokalusikalliseksi.
2. Sekoita kurkku, tomaatit, sipuli, chili ja korianteri. Sirottele päälle sokeria ja kaada joukkoon sitruunamehu. Sekoita hyvin. Nosta salaatti kylmään ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa