Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kananmaksamousse

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on maistuva ja mukava alkuruoka tai laji seisovaan pöytään. Etsi niin vaaleaa kananmaksaa kuin mahdollista. Tarjoile paahdetun leivän ja salaatinlehtien sekä muutaman sitruunamehutipan kera.

Kahdeksalle

  • 300 g kananmaksaa
  • voita paistamiseen
  • suolaa
  • valkopippuria
  • ¼ tl meiramia
  • 1 rkl konjakkia
  • 60 g pehmeää voita
  • ½ keltasipuli
  • 100 g herkkusieniä
  • 1 ½ tl madeiraa

Tarjoiluun

  • paahdettua leipää
  • salaattia
  • sitruunaa

Valmistusohje

1. Paista maksa kevyesti voinokareessa pannulla, maksan tulee jäädä hieman vaaleanpunaiseksi sisältä. Ripottele päälle suolaa, pippuria ja meiramia. Nosta maksa pannulta ja vatkaa pannu konjakilla. Sekoita maksa tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Lisää pehmeä voi nokare kerrallaan. Laita maksataikina kulhoon.

2. Hienonna sipuli ja herkkusienet, paista hetki voissa ilman että ne saavat väriä. Lisää madeira ja anna jäähtyä. Kääntele sieniseos ja konjakkiliemi maksavaahtoon käsin. Aseta vaahto vuokaan tai lasikulhoon. Laita kylmään jähmettymään,

3. Kumoa koko mousse tarjolle, tai viipaloi se, tai ota lusikalla pieniä palloja lautasille.

Tuoreimmat aiheesta

Suolainen mousse