Kananmaksamousse
Tämä on maistuva ja mukava alkuruoka tai laji seisovaan pöytään. Etsi niin vaaleaa kananmaksaa kuin mahdollista. Tarjoile paahdetun leivän ja salaatinlehtien sekä muutaman sitruunamehutipan kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kahdeksalle
- 300 g kananmaksaa
- voita paistamiseen
- suolaa
- valkopippuria
- ¼ tl meiramia
- 1 rkl konjakkia
- 60 g pehmeää voita
- ½ keltasipuli
- 100 g herkkusieniä
- 1 ½ tl madeiraa
Tarjoiluun
- paahdettua leipää
- salaattia
- sitruunaa
Valmistusohje
1. Paista maksa kevyesti voinokareessa pannulla, maksan tulee jäädä hieman vaaleanpunaiseksi sisältä. Ripottele päälle suolaa, pippuria ja meiramia. Nosta maksa pannulta ja vatkaa pannu konjakilla. Sekoita maksa tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Lisää pehmeä voi nokare kerrallaan. Laita maksataikina kulhoon.
2. Hienonna sipuli ja herkkusienet, paista hetki voissa ilman että ne saavat väriä. Lisää madeira ja anna jäähtyä. Kääntele sieniseos ja konjakkiliemi maksavaahtoon käsin. Aseta vaahto vuokaan tai lasikulhoon. Laita kylmään jähmettymään,
3. Kumoa koko mousse tarjolle, tai viipaloi se, tai ota lusikalla pieniä palloja lautasille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka