Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Broilerinmaksamousse

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän moussen teet käden käänteessä tehosekoittimesssa. Tarjoile lisänä maustelimppua ja kevyttä salaaattia, jossa on esimerkiksi lollo rosso -salaattia, retiisejä ja herkkusieniä.

4 annosta

  • 300 g broilerinmaksaa
  • 3 salottisipulia
  • 2 rkl konjakkia
  • 4 rkl portviiniä
  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 3 neilikkaa
  • 3 maustepippuria
  • 4 mustapippuria
  • 1/4 tl timjamia
  • ½ tl suolaa
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Ota voi kylmästä. Murskaa neilikat, maustepippurit ja mustapippurit huhmareessa. Hienonna sipuli ja paista sitä kevyesti voissa broilerinmaksan kanssa keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes maksa ruskistuu päältä, mutta on hieman punaista keskeltä.

2. Kaada konjakki ja portviinipannulle, sytytä ja liekitä (näin maku voimistuu). Lisää sen jälkeen mausteet jaa anna seoksen jäähtyä (maksan pitää olla niin jäähtynyttä, ettei voi sula seuraavassa vaiheessa).

3. Jauha seos tehosekoittimessa ja lisää huoneenlämpöinen voi vähitellen. Kaada taikina vuokaan ja anna moussen jähmettyä muutaman tunnin ajan jääkaapissa ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Broilerinmaksa