Ohukaiset ja punssiparfait
Vastapaistetut letut on herkku, jota lapset rakastavat eivätkä aikuisetkaan vieroitu. Reseptissämme yhdistyvät letut ja lapsilta kielletty jäädyke: lämmin ja kylmä, lapsellinen ja aikuismainen. Tästä jälkiruoasta ei jää tähteitä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 4 hengelle
Jäädyke
- 4 munankeltuaista
- 1 dl (vajaa) hienoa sokeria
- 1 dl punssia
- 4-5 dl kuohukermaa
Ohukaiset
- 2 munaa
- 2 1/2 dl maitoa
- 1 1/4 dl vehnäjauhoa
- 1 maustemitta suolaa
- 2 rkl voisulaa
- + hieman voisulaa pannulle
Valmistusohje
1. Parfait eli jäädyke: Vaahdota kerma. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri paksuksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Sekoita punssi munaseokseen ja lisää kermavaahto varovasti nostellen. Kaada seos vuokaan ja laita se pakastimeen vähintään 4-5 tunniksi.
2. Ohukaiset: Vatkaa puolet maidosta, munat, jauhot ja suola sileäksi seokseksi. Lisää loppumaito sekä voisula ja sekoita. Sipaise pensselillä lettupannun syvennyksiin voisulaa ja kaada ruokalusikallinen taikinaa kuhunkin. Paista kullanruskeiksi molemmin puolin.
3. Tarjoile vastapaistetut letut jäädykkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka