Ohukaiset ja punssiparfait

Vastapaistetut letut on herkku, jota lapset rakastavat eivätkä aikuisetkaan vieroitu. Reseptissämme yhdistyvät letut ja lapsilta kielletty jäädyke: lämmin ja kylmä, lapsellinen ja aikuismainen. Tästä jälkiruoasta ei jää tähteitä.

Ainekset

  • 4 hengelle

Jäädyke

  • 4 munankeltuaista
  • 1 dl (vajaa) hienoa sokeria
  • 1 dl punssia
  • 4-5 dl kuohukermaa

Ohukaiset

  • 2 munaa
  • 2 1/2 dl maitoa
  • 1 1/4 dl vehnäjauhoa
  • 1 maustemitta suolaa
  • 2 rkl voisulaa
  • + hieman voisulaa pannulle

Valmistusohje

1. Parfait eli jäädyke: Vaahdota kerma. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri paksuksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Sekoita punssi munaseokseen ja lisää kermavaahto varovasti nostellen. Kaada seos vuokaan ja laita se pakastimeen vähintään 4-5 tunniksi.

2. Ohukaiset: Vatkaa puolet maidosta, munat, jauhot ja suola sileäksi seokseksi. Lisää loppumaito sekä voisula ja sekoita. Sipaise pensselillä lettupannun syvennyksiin voisulaa ja kaada ruokalusikallinen taikinaa kuhunkin. Paista kullanruskeiksi molemmin puolin.

3. Tarjoile vastapaistetut letut jäädykkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!