Lettuja kolakastikkeella ja vadelmilla
Aivan tavallisista letuista voi tulla juhlava jälkiruoka kolakastikkeen ja vadelmien kanssa. Tässä ne tarjoillaan pieninä leivoksina.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Kolakastike
- 2 dl kermaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl vaaleaa siirappia
- 2 tl vaniljasokeria
Letut
- 3 kananmunaa
- 6 dl maitoa
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 2 rkl voita
Tarjoiluun
- tuoreita vadelmia
Valmistusohje
1. Kolakastike: Sekoita kerma, sokeri ja siirappi kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna porista n. 5 minuuttia. Lisää vaniljasokeri.
2. Vatkaa munat ja puolet maidosta. Lisää jauhot ja vatkaa sileäksi taikinaksi. Vatkaa mukaan loput maidosta sekä suola. Anna taikinan turvota n. 30 minuuttia.
3. Kuumenna lettupannu ja laita pannuun hieman voita. Kaada ohut kerros taikinaa (n. ½ dl) jokaiseen lettuun. Kun pinta on jähmettynyt, on aika kääntää letut ja paistaa vielä muutama minuutti. Paista kaikki letut samalla tavalla. Tarjoile kolakastikkeen ja vadelmien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka