Lettuja kolakastikkeella ja vadelmilla

Aivan tavallisista letuista voi tulla juhlava jälkiruoka kolakastikkeen ja vadelmien kanssa. Tässä ne tarjoillaan pieninä leivoksina.

Ainekset

  • Neljälle

Kolakastike

  • 2 dl kermaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vaaleaa siirappia
  • 2 tl vaniljasokeria

Letut

  • 3 kananmunaa
  • 6 dl maitoa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl voita

Tarjoiluun

  • tuoreita vadelmia

Valmistusohje

1. Kolakastike: Sekoita kerma, sokeri ja siirappi kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna porista n. 5 minuuttia. Lisää vaniljasokeri.

2. Vatkaa munat ja puolet maidosta. Lisää jauhot ja vatkaa sileäksi taikinaksi. Vatkaa mukaan loput maidosta sekä suola. Anna taikinan turvota n. 30 minuuttia.

3. Kuumenna lettupannu ja laita pannuun hieman voita. Kaada ohut kerros taikinaa (n. ½ dl) jokaiseen lettuun. Kun pinta on jähmettynyt, on aika kääntää letut ja paistaa vielä muutama minuutti. Paista kaikki letut samalla tavalla. Tarjoile kolakastikkeen ja vadelmien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.